Kravica Vattenfall


Puh, vad det kan vara varmt! Ja har förstått att ni där hemma inte lider av samma problem...Men här är det varmt minsann, +35 grader var det igår mitt på dagen när jag och de större pojkarna traskade ner till Kravica vattenfall. Fast det bara var en 5 minuters gångtur i trappor så var man nog ganska varm och svettig när man kom tillbaka till bilen. 
Kravica vattenfall, också kallad Kravice,  ligger i Bosnien & Herzegovina, nära kusten i byn Ljubuski och inte så långt från gränsen till Kroatien. Fallen kan som sagt nås efter en 5 minuters gångtur, eller är man lat så kan man sätta sig i ett mini tåg som åker nästan ända ner. Vi valde att gå, otroligt nog. 
För en vuxen och två barn och en hel dags parkering fick man betala 5€. O euron fungerar som betalningsmedel i hela landet, åtminstone på alla turistplatser. 

Kravica fallen har ett fall på 25 meter. Otroligt vackra och så svalkande i hettan. För det är helt tillåtet att bada här. Flera matställen finns också om man behöver svalkande dricka eller lunch. 

Kommentarer

Populära inlägg