måndag 19 juni 2017

Vackra Krakow


Vackra, romantika Krakow, var dagens program!
Ja romantiken kan man ju bara fantisera om när man traskar omkring med tre gnällande barn... men vacker var den, Krakows gamla stad! 
Igår tog vi oss ner genom Polen till Krakow och landade runt middagstid på Camping Adam. Efter en lite längre natt, har knappt sovit mer än 4 timmar per natt under hela förra veckan, så tog vi taxi de 3 km in till gamla staden. 3 km är ju inte långt, det kunde man förstås ha gått. Men för 5€, som taxin kostade, behöver man inte trötta ut barnen redan innan man ens kommit fram. De tyckte nog ändå att det blev för mycket traskande. 

Vi stannade förmiddagen i gamla staden och hann med en hel del. Den är ju inte stor så man hinner bra gå runt hela under en förmiddag. Men förstås inte om man vill gå in överallt också, då behöver man nog mera tid än så. 

En tur med häst och kärra hör ju till om man besöker Krakow. Så det gjorde vi också. Colin gillade verkligen och stor tjöt när det var dax att stiga av. Annat som han gillade var att jaga duvorna på torget. Duvorna igen, de gillade nog inte honom. 

Sen hittade vi en mycket liten, men helt ok vaxkabinett strax intill torget, Polonia Wax Museum. Inget som man kanske skulle ha besökt om man vetat att det var så litet. Men nåja, helt ok. 

Vi hade nog planer på nått mer museum, men en av ungarna fick nog så vi bestämde att vi hade sett nog för den här dagen. Resan går alltid på barnens villkor, vill de inte mera och om man inte lyckas övertala/muta/hota dem till nått annat, så är det bara att ge upp. Så idag blev det bara förmiddagen i Krakow.


 


2 kommentarer:

  1. Krakow är en fin stad! Och det verkar uppenbarligen finnas något där för barn oxå :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gratis underhållning på torget! :)

      Radera