torsdag 22 juni 2017

Mostar och Stari most


Sista dagen i Bosnien & Hercegovina hann vi med ett besök till staden Mostar, se ett vattenfall och irra på i bergen. Och ta oss ner till Dubrovnik också! Blev en lång dag, men nu tar vi paus i körandet i några dagar!


Vi såg så mycket vackert idag så det kommer att bli flera inlägg. Detta första handlar om morgonens första stop, som var i gamla staden i Mostar. Och där förstås den vackra gamla bron, Stari Most. 

Stari Most är en historisk bro som går över floden Neretva. Den ursprungliga bron byggdes 1566 men förstördes under kriget 1993. I juli 2004 öppnade man den nu rekonstruerade bron igen. Bron är 4 m bred, 30 m lång och som högst 24 m över floden.  

Bra husbilsparkering finns bara nån 100m från bron. Så kommer man med bil så behöver man inte gå långt. För 5€ fick man stå parkerad hela dagen. Inte var det svårt att hitta bron heller. Vi snubblade över den genast när vi traskade in i gamla staden. 

Vacker bro och mysig gamla stad! Värd att besöka om man är i trakterna eller i Dubrovnik (därifrån går det utflykter också hit).
'Glassen här var suverän! Och jag åt inte tre skålar, fast det lite ser ut så!
Inte ofta som jag köper souvenirer nu mera, men de här lamporna föll jag för. Ja inte precis den här, men typ. Den jag köpte hade 4 vita lampor. 2 kommentarer:

  1. Mostar är fint! Hade migrän när vi var där ... men det var fint ändå ;) Trevlig midsomma nu!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var verkligen fint! Trevlig Midsommar!

      Radera