Grand Bassin - Ganga Talao


Ganga Talao är en kratersjö, avskilt belägen bland bergen i området Savanne, i hjärtat av Mauritius. Den ligger högt över havet och enligt legenden är den förbunden med den heliga floden Ganges. Sjön är helig för den indiska delen av Mauritius befolkning. 
Ganga Talao anses vara en av de mest heliga platserna som man kan besöka på ön. Templet och platsen är tillägnade de indiska gudarna, bland annat Shiva, Hanuman och Lakshmi. Dessa gudar hedras med statyer både runt sjön o inne i templet. 
Vädret uppe i bergen just den här dagen var lite omväxlande. Från dimma o regn till solsken o klart på några minuter. Först när vi kom regnade det o detta var vyn över kratersjön. För att om några minuter klarna upp för en liten stund. Lagom länge så att vi hann få lite bättre bilder. 
Förra fredagen var en helig dag för hinduerna o av alla jätte stora tälten som dom höll på o montera ner här att dömma så var det här alla samlades. 

Precis invid sjön står ett tempel som man kan besöka, bara man tar av sig skorna innan man går in. Själva templet var inte alls så speciellt eller utsmyckat. Men besöker man sjön så kan man lika gärna också gå in i templet. 
När du närmar dig Ganga Talao så välkomnas du av en 30 meter hög staty av guden Shiva. Enligt legenden så var de han som skapade sjön. Du märker nog annars också att du närmar dig en viktig plats för plötsligt blir vägen flera filer bred o det finns massor av platser för folk att gå på längs sidorna. Kommentarer

Populära inlägg