måndag 20 mars 2017

Vårt hem i 4 veckor!


Resan är över, men ännu är jag inte helt klar. Några inlägg finns ännu kvar att skriva!
Här kommer ett om huset!


Har fått frågor om vad vi gillade att bo i villa jämfört med hotell?!

O jo vi gillade verkligen att bo i villa. Det är ju mera som vardag förstås i och med att man ju gör sin mat själv. Men städa o sånt behöver man ju fortfarande inte göra eftersom det kom tre tanter o städade alla dagar utom söndag. 
Jag tror att hade vi bott 4 veckor på samma hotell så hade det nog blivit tråkigt. Vissa av oss fick ju nog tråkigt här också, just eftersom de inte är vana vid att bara chilla. Sen tror jag att vi såg mera av det riktiga på ön genom att bo i villa o ta oss runt själv på ön än man hade gjort på hotell. Kanske! 

Tror nog att vi i framtiden kommer att välja båda alternativen igen. Men tror inte att vi kommer att spendera 4 veckor på samma ställe nå flera gånger. Jätte praktiskt när man har en liten med, när man inte behöver packa ihop o flytta. Men barnen blir ju större o i nått skede kan de bära sina egna saker...
Villa Cazalines och TiCaza Cottage i Riviere Noire hade vi hyrt! Lät i beskrivningarna som två skilda hus, så det var vad vi trodde att det skulle vara. I verkligheten så var det ett hus som var delat till två med en enkel dörr. Detta var ju egentligen betydligt bättre för oss, så vi blev bara glada när vi upptäckte detta. Enklare för barnen så här. Men hade man på riktigt behövt två skilda hus så hade man ju nog blivit besviken, för detta är nog bara en villa. Dock med två kök!

Villan ligger en bra bit från huvudvägen på ett villaområde med 24 timmar om dygnet bevakning. Det fanns en vakt som man måste förbi för att komma in på området o vakter som traskade omkring där även nattetid. Så man kände sig nog trygg.

Ägaren såg vi aldrig till men hon hade en mycket duktig hjälpreda som vi fick hjälp av alltid när det behövdes. Hon tog emot oss när vi anlände, svarade alltid när vi ringde o fixade det mesta, Som när min syster lyckades låsa in sig o pojkvännen i deras rum första natten. Tror hon bröt av nyckeln o just det rummet hade inget fönster som gick att öppna heller. Eller gick att öppna bara lite, lagom för att trycka in en kaffekopp åtminstone. Nån timme fick de sitta där innan hjälpredans man lyckade få upp dörren. Så ja, bra service!
Poolen var nog det bästa med villan. Helt lagom stor fast vi var 14 personer där på samma gång. Ja då blev det kanske lite trångt nog. Men oftast behöver man ju inte vara alla på en gång i poolen. 
Runt palmen var det grunt o passade åt Colin. Sen blev det gradvist djupare o i slutet kanske 1,50 m djupt. 


 


Själva villan var riktigt fin. Flera soffgrupper, flera matställen, bra kök, biljardbord och fyra sovrum. Tv, dvd, wifi, tvättmaskin, ja allt man behöver! Wifin fungerade inte riktigt i hela huset o speciellt inte när det var 12 användare på samma gång. Men det fanns, var gratis o man klarade sig med den. 
Här går man in i Cottagen där vi bodde. Visst fanns det en egen ingång o terrass också, men de använde vi nästan aldrig. I denna del fanns ett större rum med kök, matställe o soffgrupp o två sovrum med tillhörande badrum. Helt tillräckligt stort för vår familj. Denna del är nog lite mera sliten än villan, men helt ok ändå. 

Vi gillade cottagen betydligt mera än villan eftersom vi hade så mycket svalare än i stora villan. Varför? Jo för att det bara fanns AC i sovrummen o därför blev själva villan väldigt varm, trots att det fanns takfläktar överallt. Men cottagen som var så mycket mindre blev helt lagom nerkyld av AC:n i sovrummen. Skillnaden mellan delarna var helt enorm. Man steg in i en värmebölja när man steg ut från vår del. Av den orsaken valde vi att behålla cottagen också sen när mina syskon åkt hem. Tanken var att vi skulle flytta in i villan då eftersom det blev två sovrum ledigt. Men tackvare att ägaren gav oss cottagen för de sista 12 dagarna till ett mycket bra pris så valde vi att behålla den då också. Ett mycket bra beslut!På gården fanns plats för två bilar, en massa frukträd o lite plats att springa omkring på. Lime o mango plockade vi ur egna träd. Så fanns det nog nå andra frukter också som vi inte visste vad de var. 
Ja det var vårt hem för 4 veckor. Inget alls fel på stället. Vi gillade! Pojkarna var riktigt ledsna när vi var tvungna att åka hem. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar