tisdag 21 mars 2017

Små äckliga kryp o små gulliga kryp!


Det finns vissa små "saker" som jag verkligen inte kommer att sakna från Villan!
Som små myror, kackerlackor, ödlor, getingar o möss. 


Den här krabaten han bodde tillsammans med en lite större vän i vårt kök. Speciellt under natten behövde man inte känna sig ensam i köket!En morgon såg det ut så här i köket!
Fast dessa var nog inte helt friska för de flyttade sig inte alls på hela dagen. Om nått så blev de ljusare i färgen o så satt de helt stilla i silen när Lucas senare bar ut dem. Men väl ute försvann de nog snabbt i busken. Kanske de fått i sig av råttgiftet som fanns överallt runt huset. 
Ödlorna var nog inga problem. Efter nån dag var man så vana vid dem så man brydde sig inte ens om att man strax innan läggdags såg en springa in under sängen. De första dagarna kändes det nog lite äckligt. 

Men dessa små myror, de var ett problem. För de fanns överallt o speciellt på köksbänken. Man vill inte riktigt använda en brödrost som kryllar av myror. Så det var nog bara att förvara det mesta av maten i kylskåp eller noggrant in i en förvaringslåda. Annars kunde man ha myror i flingorna eller ödlor. Mina systrar hittade en ödla i sina frukostflingor. Tror de som redan ätit av flingorna den morgonen tyckte att detta var mera äckligt än den som hittade ödlan i paketet. 

Kackerlackor fanns, men inte så mycket. De sprejade mot dem ganska ofta. Kändes dock inte bra när en gubbe kommer in o sprutar alla lister med nått gift o du vet att ditt barn typ äter av golvet. Frågade om det var farligt. Han svarade: No, no, it´s safe! Ok, varför hjälper det mot krypen då? Hmm, man får tro vad man vill då!
Men det absolut roligaste krypet var nog mössen. Ja, mössen i säg är ju inte så roliga, men skrikande människor som jagar den o tanter på bordet, det är ju roligt. 
Mössen slank in under dörrarna så det hjälpte inte ens att ha stängt. Flera morgon när jag steg upp möttes jag av ett i dörren. Är ju inte rädd för möss, men de är ju nog lite äckliga o man vill ju inte ha en under soffan. Så bara att väcka gubben o jaga ut den. Eller tillbaka till dom andras sida! 

 Hann inte få nån bild av mössen, men den här typen han dök upp varje dag. Satt o knackade på en spegeln vi hade på terrassen. Söt liten en! Orädd också!
Men de värsta var nog getingarna som bodde runt poolen. De stack utan att man ens behövde reta dem. Min syster blev stucken två gånger o Kevin en gång. O det gjorde verkligen ont, kan säga att de grät båda två! Efter det tog trädgårdsarbetarna ner boen, men nog fanns ju getingarna kvar ändå. 

Modell större spindlar fanns också. Vi fick ha Lucas o ta bort en från vår köksdörr en dag. För det kan ju hända att vissa vuxna män i min familj inte riktigt gillar spindlar o därmed inte ville ta bort den själv!!
Så ja på hotell kanske man inte stöter på riktigt så här många kryp som här. Men hörde att de på ett All inclusive hotell i närheten hade både gnagare i hotellrummet o en orm i offentliga toaletten, så nog fanns de tydligen på hotellen också. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar