Eureka house


Vill man uppleva lite historia på den här ön så är kolonialhuset Eureka House, där den Brittiska kungafamiljen en gång bodde, en bra plats. 
Eureka House ligger i staden Moka i den centrala delen av ön. Huset som byggdes på 1830-talet är en elegant kreolsk bostad som bland annat ägts av den brittiska kungafamiljen. Det var ganska svårt att hitta hit, som till de flesta sevärdheter på den här ön. 

För att besöka huset o vattenfallet behöver man betala 300 Rs per vuxen, ungefär 8€. Barnen var gratis. 

Eureka house är ett av de största husen som finns på Mauritius o ger en en lite uppfattning om det koloniala livet på ön. Vackra knarrande trägolv, antika möbel, massor av fönster, en härlig terrass runt hela huset. Ja ett hus i min smak! Sned, lite förfallen, väldigt gammal, påminde lite om vårt hus när vi köpte den. 
Sen när man sett klart på huset så skall man inte missa trädgården. Moka vattenfall finns här i den stora trädgården som börjar bakom huset. Inte nå stora vattenfall, men värt att besöka om man ändå tänker se huset. Enligt guiden skall det ta ca 20 minuter att gå ner till vattenfallet, men så länge tog det nog inte. Stigen ner till fallen var inte nå bra, utan den var ganska smal o hal o så fanns det en hel del ganska dåliga trappor också. Så med barnvagnen gick det inte. 

En hel del växter o djur såg man under vandringen o mycket mygg. Myggspray hade varit bra att ha med sig. 
Har man lust så kan man avnjuta en kopp tee här på verandan eller varför inte lunch! Kommentarer

Populära inlägg