Varför välja en liten by istället för en stor turistort!?


Riviere Noire är ingen stor turistort utan mera som en liten by. 
 Här finns inga stora hotellområden eller myllrande nattliv. 
Men vill du däremot vara nära naturen så är detta det perfekta stället.Riviere Noire ligger på Mauritius västkust, en 20 km söder om turistorten Flic en Flac och en 15 km norr om Le Morne udden där de stora hotell resorten ligger. Gillar man Big Game fishing eller att vandra så är detta den perfekta platsen.När vi började söka boende på ön så utgick vi från att vi ville bo på västkusten. Varför? För att det skall regna betydligt mindre på den sidan. Regna gjorde det ju ändå lite nu o då. Men oftast så sken ju solen på samma gång så man kunde sola ändå. O aldrig regnade det nån lång stund. Oftast så var en lite regnskur bara välkommen i värmen. Den dagen vi gick från butiken tillbaka till villan o jag tog dessa bilder så då regnade det lite (märk regndropparna på linsen). Så ja vi valde västkusten pga vädret.

Villor hade det funnits i alla turistorter, Flic en Flac o Grand Baie t.ex. Men vi kom snabbt till att vi inte ville bo inne i ett livligt centrum eller nått bostadsområde. 

Avståndet till allt det vi ville se var också avgörande. Härifrån är det ganska nära till mycket och vägarna är bra. Medan det från södra sidan hade tagit betydligt längre tid att utforska ön. Man får ändå räkna med ganska långa körtider här. På mindre än en timme kommer man ingen vart. När jag frågade hjälpredan vid huset om den norra delan av ön, så svarade hon att de åker aldrig så långt. Det tar ju 1½ timme att ta sig dit! Hon tyckte att det var på tok för länge att sitta i bilen. Vi däremot satt ganska många 1½ timmar för att komma upp till över 1000 km på våra 4 veckor här!

Så ja därför hamnade vi här i Riviere Noire och Villa Cazalines o vi var jätte nöjda med vårt val!
Ett shoppingcenter med en hel del butiker finns i byn. Liksom en lite större mataffär, London Way.  I den butiken kunde man nog hitta det mesta som man behövde. Man hade inget problem alls med att hitta sån mat som barnen gillade. Priserna var ju ganska samma som hemma, så billigt är det ju inte att leva här. I shoppingcentret fanns en jätte bra sushi restaurang också. Den rekommenderar vi.

Största delen av stranden här är privatägd, så att gå en promenad längs stranden kan man glömma. Men det finns en allmänstrand, som vi dock aldrig besökte. Vår egen strand låg i utloppet till Black River floden, vilket gjorde att vattnet var lite grumligt och inte så klar blått som t.ex. i norr. Det saknade vi lite!

Hur det är med nattlivet här i byn kan jag inte uttala mig om. Vi är småbarnsföräldrar! Vi lade oss klockan 9! Nåja inte varje kväll, men nästan! 
Black River nationalpark, som ligger strax intill, har jätte bra vandrings möjligheter för den som är intresserad. Men med tre barn så lekte jag nog inte ens med tanken. Men de andra i gruppen gjorde det, lekte med tanken alltså. Men de flesta glömde den idén ganska snabbt när de upptäckte hur varmt det var hela tiden. Vissa väntade på den där mulna dagen, men just den dagen sov de tyvärr för länge så det blev ingen vandring.
Så för oss som inte är så vandrande av oss så är det tur att man kan ta bilen upp i bergen. Det gjorde vi några gånger o både utsikten och naturen var jätte fin. Så man kunde tänka sig att på en vandring i området så hade man sett mycket vackert! 
Så med Riviere Noire som utgångspunkt har man bra vandringsområden strax om knuten. 
 
 Denna by lär också vara centrum för Big game fishingen på ön. Gubbarna var ute en dag o fick en del fisk. En stor, lär ha varit 150-200 kg, kom tyvärr undan! Men vi fick se en låååång film om försöket att få upp den. 
Så gillar man att fiska så är detta rätt ställe. 


Kommentarer

Populära inlägg