måndag 13 mars 2017

Vackra blommor i en stor trädgård!


Mauritius Botaniska trädgård också kallad för Sir Seewoosagur botaniska trädgård i Pamplemousses, strax norr om Port Louis, var dagens utflyktsmål. Denna trädgård rymmer ett enormt antal olika tropiska växter på en yta av 37,5 hektar. Här kan man ströva omkring i timmar o beundra allt vackert!


Eller så kan man hyra en guide för en timme o se det viktigaste. Detta gör nog de flesta som kommer hit, eftersom det är billigt (40 Rs/besökare, barnen gratis, alltså 1€/person ungefär) o är man inte super påläst om växter så vet man ju inte vad man tittar på annars. Vår guide var dessutom jätte rolig, så det gjorde ju upplevelsen extra bra. Plus att han kunde växternas namn på både finska o svenska.

För att komma in i parken betalar man en avgift på 200 Rs (5,50€) o barn under 5 år är gratis. Orkar man inte traska runt parken själv så kan man hyra en golfbil som kör en runt.

Detta var inte den bästa tidpunkten att besöka parken. Det var inte så mycket som blommade just nu. Det är för varmt! Bästa perioden skall vara i november-december nån gång. Men nog såg man nu också en hel del vackra blommor o andra intressanta växter o träd.

Så den här trädgården är nog värt ett besök o lätt att hitta hit var det också. Men Port Louis i rusningstrafik på måndagmorgon var ingen trevlig upplevelse. De bilköerna skulle man inte vilja sitta i varje morgon påväg till jobbet.
Trädgårdens stora stolthet är denna enorma näckros. Dess blommor skiftar färg från rosa till vitt under ett dygn. Vi lyckades se av båda färgerna eftersom vi var på plats ganska tidigt på morgonen. 
Så mycket vackert och intressant!
Ja o jätte sköldpaddor, dom fanns här också. Undrar om det finns nån sevärdhet på den här ön där man inte har dessa. 
Chateau de Mon Plaisir var under renovering för tillfället. Så det var inte så mycket som man kunde se av detta vackra 200 år gamla hus. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar