Vi landade på Korsika

Ja om lite över en månad kör vi i land på Korsika! 
Läste så mycket bra om hur underbar den ön var, så vi skall nog åka o titta själva också. 
Varmt kommer det åtminstone att bli!


Om vi kommit på denna idé lite tidigare hade vi nog planerat in ett tidigare startdatum. Slutet av juni är enligt min åsikt för sent. Det kommer att bli varmt, olidligt varmt i bilen, men skönt på stranden förstås o det kommer nog att bli mycket av den sorten. Starten går på midsommaraftons morgon, då tar vi båten över till Tallinn. Blev ingen midsommar i Finland detta år, liksom inte de fyra tidigare åren heller. Egentligen blir det nog inte alls firat nån midsommar, vi kommer nog att köra mest de dagarna. 

Ganska snabb takt får vi nog hålla om vi skall hinna med det vi tänkt. Fyra dagar ner o så båten över från Livorno, Italien till Bastia, Korsika. Den kortaste båtstreckan! Finns ju många olika rutter att välja på men vi orkar inga lång båtresor, så den kortaste på lite över 4 timmar passar oss perfekt. Två hela veckor på Korsika o vad vi nu hinner på den tiden. Tips mottages gärna! Men Bonifacio o vägen genom Calanches de Piana (om man kommer fram längs den med husbil?) har vi åtminstone tänkt oss. Sen 5 dagar upp genom Europa igen med åtminstone ett stop i Siena som vi inte hann med senast vi var där o så har 3½ veckor gått! Mera tid har vi inte denna sommar, tyvärr! Men kanske det räcker när man har en 10 månaders bebis med på resan!
De som följt med våra tidigare resor ser ju att vi inte tycks klara av att ta oss genom Europa utan att i nått skede landa i Nurnberg! :) Vi skulle ju inte dit i år! Men Google maps ger två olika rutter som alternativ när man tar sträckan mellan Tallinn o Livorno o den ena går ju via Nurnberg. Vi kan ju inte åka förbi utan att stanna o det blir bara tråkigt att köra samma väg både ner o upp. Så Playmobilparken here we come igen! Femte året i rad! Men det får bli en överraskning för pojkarna!


Kommentarer

  1. Åh vad kul! Ska bli jätteroligt att följa! Varma hälsningar från Kroatien!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg