onsdag 4 maj 2016

Lanclines souvenirutmaning

Egentligen så köper vi inte så mycket av just souvenirer, vi har så många redan o de flesta passar ju inte riktigt in i inredningen. Tycker att alla fotona som man tar är bättre, de fyller åtminstone inte upp alla skåpen. Men tidigare köpte vi massor, tror vi hade ganska många kilon trävirke hem från både Lanzarote o Thailand.

Men här är min ifyllda version av Lanclines souvenirlista!En souvenir som..


1. …var gratis.
Alla snäckor och stenar som vi samlat genom åren från så många olika platser och länder. De första plockade långt innan barnen fanns av mig. Nuförtiden är det så mycket roligare att gå omkring o samla stenar när man har sällskap av barnen. Vårt Ikea bord  är helt perfekt för att förvara våra "skatter" i. Nu börjar den dock vara så full att nya hamnar ovanpå de gamla o de större stenarna har hamnat ute i växthuset.
2. …jag ångrar ATT jag köpte.
Sombreron som vi köpte i Mexico. En jätte stor, svart en! Den tog upp halva väskan när vi kom hem, men en sån bara måste man ha.  Väl hemma så hittade den aldrig riktigt sin plats. Så länge vi ännu bodde tillfälligt medan vi renoverade så var den nog på väggen men sen vi flyttat in så har den varit på vinden. Tror nog den får stanna där också. Pojkarna tycker den är jätte fin o hade gärna tagit ner den men...

3. …jag kan ha på mig.
Kan ha på mig...ja det skulle kanske vara nån sharong eller liknande som man köpt. Ja o från Thailand lät jag sy upp en kostym. Den använde jag nog en hel del i jobbet året efter, men sen kom barnen o så rymdes den aldrig på nå mera. Ligger nånstans längst in i garderoben o väntar på dagen då den går på igen. 
4. …ligger mig extra varmt om hjärtat.
Kan man kalla förlovningsringen för en souvenir?! Isåfall så är det nog den som är min käraste souvenir. Köpt i Pafos på Cypern för x-antal år sen. Vi åkte sen upp i Throdos bergen o förlovade oss. Tyvärr ingen bild därifrån...fanns ju inga digikameror ännu på den tiden...pappersfoton har jag nog! Nu lät jag nog lite gammal! 
5. …jag har haft mycket användning av.
Den ringen passar nog under den här kategorin också förstås, men för att ta nått annat så skulle jag nog säga hängmattan som vi släpade hem från Mexico. Den är stor o man ryms lätt 2 personer i den. Barnen gillar att gunga i den o när man har lite extra tid så är det nog riktigt skönt att slänga sig i den en stund själv också. 6. …är en riktig ”klassiker”.
Klassiker, säkert har jag köpt många såna men nu kommer jag inte på nån. Kanske rom från dominikanska eller tequila från Mexico. Ja o cigarrer från Kuba! 
7. …jag alltid brukar komma hem med minst en av när jag rest.
Samlar på olika masker o huvuden, oftast har jag nog med en eller två hem. De flesta trängs på väggarna i tv-rummet! Ja o så stenarna, dem har jag oftast också med hem. Inte riktigt lika många kilon nå mera nu. Men under studietiden så kunde det nog finnas en hel del sten i väskan. 
8. …jag var tvungen att köpa.
En locktång i Mexico! Ja tvungen o tvungen, men man vill ju vara fin i håret på sitt bröllop! Hade tänkt använda värmerullarna som jag hade med mig men vi hittade ingen adapter o utan den blev de inte riktigt så varma som de skulle. Så köpte en locktång från Walmart o använde sen en blandning av båda. Blev helt ok!


9. …jag ätit upp.
Alla karameller som man köpt med hem! Några polkagrisar har vi kvar ännu från Gränna men annars har nog alla souvenirer man kan äta upp försvunnit. Ja kaffet från Dominikanska republiken finns ännu kvar i lådan. Den kommer vi troligen nog inte att använda heller.10. …jag är stolt över.
Alla souvenirer påminner ju om nån rolig resa som man gjort o själva resorna är jag stolt över. Men har nog ingen sak som jag skulle säga att jag är stolt över!

4 kommentarer:

 1. Vilken fin lista! Så himla roligt att läsa dina små historier bakom varje souvenir. Finast var nog den om förlovningsringen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte inte vi hade så många souvenirer, men när man började se sig om o tänka lite, så var de nog ganska många ändå! :)

   Radera
 2. Haha, sombreron var kul! Det är ju sånt där som känns helrätt på plats, men väl hemma blir det aldrig samma sak... ;) Kul med maskerna oxå! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror de flesta som var med på den resan köpte en sombrero o alla har samma problem! :)
   Som tur har vi lite tonat ner shoppandet av souvenirer nufötiden. Det blir mest åt barnen nu mera.

   Radera