måndag 30 maj 2016

Testhelg


Efter husbilstesthelgen så kan vi konstatera att det förstås är ännu mera trångt nu när vi är 5! En baby med sina saker tar mycket plats. Men det kommer att gå jätte bra!


Det är en hel del man måste tänka på o tänka ut hur man skall få o fungera när man är så många som skall samsas om så lite utrymme! Fina lösningar man tänkt ut kanske fungerar i teorin men i praktiken kan det sen vara en annan sak. Bättre att testa ut allt innan man åker iväg på en längre resa. Vissa saker fungerade nu jätte bra o vissa inte alls o så kommer man ju på nya bra lösningar som ännu måste fixas innan vi åker. 

Vi köpte en ikeas matstol att ha i husbilen o den rymdes precis mellan bordet o soffan. Inte många millin att ge bort. Så då blev matstunderna strax mycket enklare. Han kan ju inte sitta ensam i soffan ännu, så hade matstolen inte fått plats så hade vi varit tvungna att ha honom i famnen eller äta ute. Denna ikea stol är ju dessutom så behändig när man lätt o snabbt plockar loss benen, så förvaringen är ju heller inget problem. 

Efter mycket testande så hittade vi en sort färdig barnmat som han äter, Sempers nya tuber! Dessa värms dessutom väldigt snabbt i burkvärmaren. Då när vi inte har el så går det ju lika snabbt att värma i kokande vatten!
Blev omplacering av sovplatserna. De större pojkarna flyttade fram i bilen o vi resten ryms i dubbelsängen där bak. Så i år skall vi inte behöva bädda i mitten alls. Gjorde vi ju varje kväll ifjol eftersom vissa inte var så smidig det året. Testade ju på att sova fram i bilen en natt då. Upp gick det bra men ner var det värre. Magen gav ju inte efter det minsta så det gick ju helt enkelt inte att böja ihop sig så att man kom ner. Tror jag sist o slutligen halvt rullade ner därifrån. Så rekommenderar inte alkoven som sovplats om man är gravid! 

Babblarna får ju så klart också följa med! 
Fint ryms man o krypa omkring i bilen också. O det finns mycket man kan dra i. Speciellt fram i bilen...
Den här hon kommer nog ändå att bli en riktigt bra caravanhund! :) Hon mådde inte alls dåligt i bilen bara hon fick sitta i famnen.
O jag konstaterade att detta fortfarande är min favoritplats o favortittid på dygnet! Barnen sover, en bra bok o nått gott att äta!2 kommentarer:

  1. Det verkar ju som att ni får ihop det utmärkt, även om det kan tyckas som många på liten yta! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns nog också som många på liten yta :), nästan omöjligt att inte stöta ihop med nån hela tiden. Men som tur så kan man ju vara ute mesta dels.

      Radera