Göra listorEn grådaskig, hel mulen, "ser ut att börja regna när som helst" dag som denna så passar det bra att börja göra listor. Listor inför caravantrip2016! 
Skriver ni listor eller blir det mera packa ner allt i sista minuten?!
Jag är nog verkligen en list-person! Det blir listor för "vad som skall fixas", "vad som måste packas åt vem", "vad som måste köpas i matväg", "vad som behövs från apoteket", "vad djuren behöver" osv. Ja listor på allt! Egentligen borde man ju spara listorna efter varje resa så kunde man bara använda dem om igen. Men oftast så förändras ju det vad vi behöver lite för varje år, så tycker det är enklast att göra nya o på så sätt så blir man ju tvungen att tänka igenom allt lite bättre också. Men mera behöver man ju inte räkna ut hur många kaffepaket som behövs, man vet ju av erfarenhet att 6 paket räcker för en månad. För vem klarar sig utan finskt kaffe!?

Men så har vi ju en liten en med i år. En som egentligen hatar all burkmat, men som nog kommer att få äta såna på resan. Man kan ju inte förvara mat i frysen i husbilen, för frysen fungerar ju inte super bra i 30-40 graders värme. Lite bättre nu när extra fläktar installerats, men efter några olyckor med all mat förstöd så litar jag inte på den. Att koka potatis o greijer två gånger om dagen fungerar ju inte heller när man bara har några dagar på sig att ta sig ner till Medelhavet. Då är det mera McDonalds som gäller för oss andra eller nått snabbt kokat. Men sånt äter ju inte en 10 månaders. Så nu övar vi på att gilla bukmat! O kommer att ta med en hel del sånt. Troligen all bebismat, för fast det gott o väl finns att köpa där så känns det bättre för mig att veta att jag har färdigt all mat åt honom o inte behöver använda tid till att leta. O i husbilen så får vi ju plats med hans mat utan problem. 

Fast jag gör mina listor så förvånas jag alltid över mängen staff som hamnar i köpvagnen sen när allt skall inhandlas. Ja med all djurmat också så får man ju gå åtminstone två gånger. För en vagn räcker ju ingenstans. Är alltid måttligt road när jag är färdig o tror jag varje gång tänkt "nästa gång får gubben fixa det här!" O varje gång är det jag som gör det ändå....skulle ju ändå ta lika lång tid att förklara vad han skall köpa! 

Men idag skall listorna fixas! O sen blir det hockey!
Heja Finland!


Kommentarer

  1. Vi hade oxå lite problem med frysen nör det var riktigt varmt ute. Vi försökte förvara glass där, men den blev ganska rinnande... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja glass är det nog onödigt att ens försöka sig på! Man får nog annars också tänka efter lite innan man parkerar så man inte har kylskåpet på solsidan. Då kan det lätt gå dåligt för maten i kylen också.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg