tisdag 3 maj 2016

Bale Valle

Älskar vackra gamla byggnader och stenar, så en stad byggd helt av sten från romartiden kan ju bara inte vara fel!
O nej, Bale Valle var verkligen inte fel. Bara namnet är ju små roligt...:)... o ett som man nog kommer ihåg. Men varför vi stannade just här under vår första resa i Kroatien kommer jag inte ihåg. Men en tidig morgon på vår väg till Pula så fann vi oss traskande omkring här. Förstås som de första turisterna på plats i en ganska folktom stad. Precis som vi gillar! O det var ingen stop som vi ångrade. 
Bale Valle är en liten stad i närheten av Pula på Istria halvön i Kroatien. Den gamla stadskärnan är byggd i cirkelform på en liten bergsknall, vilket är mycket typiskt för byarna på halvön. För den som är intresserad av vackra byggnader så finns här ett palats, Sorado-Bembo, som är byggd i en "Venetian Gothic" -stil, flera kyrkor o mängder av andra fina byggnader. 


'


Så vackert o lugnt (om man bortser från gnället från vagnen o den som skuffar vagnen längs dessa kullerstens gator). 
Bara katten o några tidiga arbetare i farten o ja vi!


Här borde det vara lätt att finna övernattning åtminstone när man har planer på att göra staden till en hotell-stad. Hoppas det inte betyder att de förstör den här idylliska lilla staden!


2 kommentarer:

  1. Verkligen många charmiga ställen i Kroatien och än då länge inte förstört någonstans av vräkiga hotell! Tack för tips, vi ska till Istrien i mitten av maj.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skulle också gärna åka tillbaka till Kroatien, härligt land!

      Radera