Alla små i vår familj blir bilsjuka


I husbil är det ju mer regel än undantag att man skall ha åtminstone en hund med. Vår nya hund är ju så liten så hon kunde gott följa med i husbilen. Så tänkte vi ju när vi köpte henne i julas...
Men så visste vi ju inte då att vår lilla vovve blir jätte super bilsjuk varje gång hon åker ens en kort sträcka. Vi har testat med bur o att ha henne lös i bilen så hon ser ut. Men inget verkar hjälpa. Hon blir helt nervös o dreglig bara hon förstår att hon hamnar i bilen. Hon gillar inte bilen alls o frivilligt kommer hon inte nära den. Lite skillnad från vår gamla hund som satt o vaktade så att vi bara inte åkte utan henne. Hon var så ivrig så hon glömde oftast uträtta sina behov innan vi åkte. Så då hade vi det i bilen istället!

Men en kräkande hund i bilen när man skall åka 6000km är kanske inte riktigt vad man vill ha. Är helt tillräckligt med barnen som mår dåligt ibland! Lär ju nog finnas medicin för hundar också mot åksjuka. Men vi åker ju bil nästan varje dag i 3-4 veckor! Man kan ju inte ge medicin åt varken hund eller barn i så lång tid. Kanske hon med tiden vänjer sig. Men till i sommar hinner hon nog inte med! 

Tror nog hon har det bättre hos mina föräldrar o systrar. Så får vi se nästa år! 


Kommentarer

Populära inlägg