onsdag 10 juni 2015

Tidigare resor med husbil

En fortsättning på mitt tidigare inlägg!

Året 2012 då bar det av till Kroatien via Legoland förstås. 
Vi besökte Krka och Plitvic nationalparker, staden Pula o spenderade många dagar på Kroatiens härliga stränder. Balaton sjön besöktes också o sen körde vi Via Baltica upp hem igen! Förälskade oss i Kroatien o bestämde oss för att hit måste vi igen. 


Följande år, 2013, blev det inte Kroatien utan Italien. Besökte bl.a. Gardasjön, Sirmione, Verona, Venedig, San Marino, Rimini, Pisa, San remo o Monaco. På hemvägen stannade vi i Lindau o tysklands legoland. Det året blev det via baltica båda vägarna. 


Året 2014 blev det Kroatien igen o ja egentligen så hann vi ju köra genom hela balkan ner till Grekland. Nu såg vi de städer vi missade senast i Kroatien, Split o Dubrovnik. Förälskade mig i Montenegro, men fick ingen vidare känsla för Albanien. Montenegro är som Kroatien men mindre turister o fjordar som i Norge. Meteora i Grekland var för mig som geolog ett fascinerande ställe! Upp körde vi genom Romänien o besökte Drakulas slott i Bran o många andra fina platser.


O ja i sommar, närmare bestämt om två dagar så startar vi på årets resa!
England o Skottland som huvudmål! 
Sen första resan så har ju barnen blivit äldre o resandet på många sätt enklare. Så vi skall njuta av denna sommar, utan blöjor, nappar o passande av sovtider. För nästa år, ja då är vi tillbaka där igen. 

1 kommentar:

  1. Härligt! Hoppas du bloggar från resan så vi får följa med! :)

    SvaraRadera