onsdag 17 juni 2015

Beaufort

Nu befinner vi oss i Luxemburg närmare bestämt i byn Beaufort! Anlände igår kväll genom mycket vackra o backiga landskap. O nu befinner vi oss på camping Plage. Receptionen var förstås stängd när vi anlände strax före 20.00 men det fanns ett nummer att ringa o så kom en gubbe o släppte in oss på området. Att vi kom fram så sent berodde på alla vägarbeten som helt stannade upp trafiken på autobahn. Men personbilar behövde inte köa så länge, värre var det för långtradare. Kilometer vis av köer!
Vädret är super idag så vi bestämde oss för att stanna här i två nätter. Så idag har vi besökt fortet som finns i byn. Beaufort fort ligger strax intill byn. Intill finns också ett nyare slott men detta kan tydligen bara besökas med en guidad tur två gånger per dag. Så vi nöjde oss med fortet från 1100-talet. 
Pojkarna var inte alls intresserade av att traska till nått fort o lite gnäll förekom både före o på vägen (ca 1km från husbilen). Tills vi hittade tortyrkammaren, då blev det spännande o intressant. Så nu har vi säkert mardrömmar i natt!


Fina vandringsleder finns här intill också. Vi gick en liten bit på en när vi traskade till fortet. Hade själv gärna gått lite längre men detta fick tyvärr inget understöd från resten av familjen. Får nog vara nöjd med att jag fick dem till fortet åtminstone. Lekplatsen bredvid husbilen o poolen lockade tydligen mera. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar