Loch Ness


Sjön Loch Ness känner nog alla till o odjuret som lär skall bo här. Nå nått odjur såg vi förtås inte men vacker plats är det. Fast det regnade lite o inte var så varmt heller. Loch Ness är 39 km lång, 1,5 km som bredast o 305 m djup  o fyller den norra ändan av Great Glen-förkastningen som skär genom Högländerna från Fort William till Inverness. Vi besökte också ruinerna av 1500-talsborgen Urguhart Castle som finns vackert beläget bredvid sjön. Ja o förstås Loch Ness 2000 Exhibition center för att få mera info om odjuret. 

Sägen: på 500-talet fördrev St Columba ett stort djur från Loch Ness och 200 år senare såg en munk ett monster i sjön. Sedan dess har odjuret varit föremål för ständig uppvaktning o man har teorier om att det skulle vara en dinosaurie eller en jätteål eller allt för mycket whisky. Personligen tror jag mera på det sista alternativet!
Bestämde oss för att köpa ett Scotland Explorer pass för 3 dagar för hela familjen för 60£. Besöker man redan två olika ställen som finns med i detta så vinner man på att köpa passet. O vi hade ändå tänkt besöka ännu Stirling o Edinburgh slott. Passet kan man använda under tre olika dagar under en fem dagars period. O de dagar man använder det kan man besöka hur många platser man vill eller hinner. Därför åkte vi idag också till Fort George, fast vi inte alls tänkt oss det från början. Fort George är en militärbas, där man kunde se kanoner o en utställning om skottlands krigshistoria. Pojkarna tyckte det var intressant.Ja det var gårdagen det. Natten spenderade vi i närheten av Inverness på Culloden Moor caravan club camping. Där fanns ingen wifi o ingen internet täckning alls för den delen. 

Kommentarer

Populära inlägg