Fixa hemma innan man reser!

Inte bara allt med resan som måste fixas utan mycket annat också.

  • Djuren vem kan ta hand om dem? Är man bara borta en vecka eller så så kan ju nån komma o mata dem varje dag. Men är man en månad så blir det ju lite mycket åkande för djurskötarna. O hunden kan ju förstås inte vara hemma ensam ens över natten. Men katter o kaniner kan nog bra vara ensamma om nån dagligen ser till dem. Vi har ju en hund, två katter o två kaniner så det finns ju nog att ta hand om. Därför har vi delat ut våra djur till familjen. Hunden är oftast hos gubbens föräldrar, ja förra sommaren var hon halva tiden hos mina. Katterna har fått bo hos mina föräldrar o nu i år får de ta kaninerna också. Blir ju nog lite mycket men som tur bor mina systrar också hemma under sommaren. Både katterna o hunden trivs med våra familjer trologen för att reglerna inte är riktigt lika stränga där (man får sova i sängen o man kan få lite god bitar om man tigger, sånt sker inte hemma). Så måste man ju handla maten o allt de behöver för en månad. Blev ett ganska stort lass som vi förde till mina föräldrar i år. Allt från kaninburen till höbalar! He he!


  • Gräsmattan behöver ju också klippas fast man inte är hemma. Ja om man inte vill ha en äng att slå när man kommer hem alltså! De senaste åren har vi betalt för nån att komma o klippa en gång i veckan. Att tvinga familjen att göra det också var inte så lyckat. Testad sak!
  • Posten måste hämtas! Har man tur så har man snälla grannar som kan fixa detta! O en ingen reklam lapp på postlådan är också bra!
  • Blommorna inomhus skall vattnas. Posthämtaren kan kanske fixa det också eller så har vi fört blommorna till familjen. Våra blommor är inte så kräsna heller, de som överlevt klarar sig utan vatten en längre tid (kan gå veckor mellan att nån minns vattna dem). Ute har vi egentligen inga blommor. Ingen vits att plantera sommarblommor när man ändå inte är hemma. De några jag planterade till Romeos kalas ser så hängiga ut (nån som glömt att vattna dem) o kan nog bara kastas. 
Men nu borde allt detta vara fixat! Ännu det sista packandet o låsandet o sen åker vi!

Kommentarer

Populära inlägg