Morsdag - en villahelg i regnet


Regn hela fredagkväll, hela lördag förmiddag och hela söndag. Regn och blåst, ingen rolig kombination när man sitter på en ö och har 20 kvadratmetrar att röra sig på. Och dessutom har två morsdagar att fira också, utomhus. Men som tur så blev det helt perfekt väder till lördagskvällen och då fick man passa på och stöka undan allt.



Trots en hel del regn så hade vi helt otroliga solned- och uppgångar under helgen. Egentligen så förvann den vackra rosa rådnaden aldrig. Man såg en svag aning av den precis hela natten. 

På söndags morgonen halv 5 så vacknade jag av en överdos av pink som flödade in i rummet. Hela rummet liksom badade i ljus. En helt otrolig soluppgång på gång. Klart att man inte kunde stanna i säng då. Upp och kameran fram förstås. Så vackert och lugnt! hade det varit lite varmare hade jag klart gått ut, men nu var det ju nästan minus grader. 
Sen kunde man krypa ner i sängen igen och vänta på att resten av familjen stiger upp och sjunger åt en. 



Så regn var det och storm, så mycket att vi trodde att vi skulle få ställa in både morsdagspicknicken som barnen skulle ordna och morsdagsmiddagen hos mina föräldrars. Men så klarnade det upp till lördagseftermiddagen och då passade vi på att göra allt. 
Började med morsdagspicknicken, eftersom vi visste att det skulle vara dåligt väder hela söndag. Barnen hade att ordna en morsdagspicknick som sin skoluppgift och gubben hjälpte till förstås. Blev en riktigt mysig stund i solen. 




Sen satte vi oss i båten och testade på nått nytt. Nämligen att ta oss med båten från vår egen till mina föräldrars villa. Såg lätt ut på kartan, men det är så frukstansvärt grundt överrallt och massor av stenar. Så det tog nog en stund innan vi hade navigerat oss fram till deras villa. Men vi kom fram och fastnade bara en gång och det var strax utanför vår egen villa. Och nästa gång när vi åkte hem och det var strax utanför deras villa. Plötligt var det bara för lite vatten! Ja o så var det en sten också, som vi inte såg. För solen var så lågt ner redan när vi åkte hem, bakom träden, och det var helt omöjligt att se vad som gömde sig under vattenytan och så sa det töks. Men ingan skada skedd. På dit vägen så gick man ju lätt vad som fanns under ytan. Så nästa gång kanske vi åker lite tidigare på kvällen. 
Fast då hade vi ju missat den milda kvällssolen som jag bara älskar. På kvällen tar man de absolut bäst bilderna tycker jag. 
Vackra fåglar, en fin början på solnedgången, fina klipphällar, ja det var en fin tur hem. 




Men innan vi åkte hem så fick vi middag och kaffe och barnen fick leka. 




På söndagsmorgon blev det presenter och kaffe! 
Fick precis vad jag behövde till villan! 🙂
 



Fixa lite på villan gjorde vi också förstås under helgen. Taket och golvet blev lappat i den gamla bastudelen och en del av väggarna fick ett första varv färg. Väggarna blev betydligt vitare sen när de hade torkat (bilden är tagen strax efter de blivit målade). 




Regnet fortsatte igen hel söndagen. Blåste så ordentligt på förmiddagen så jag hade redan ställt in mig på att vi inte kommer av ön den dagen. Men sen slutade det helt blåsa där mitt på dagen. Regnade bara svagt. Så då passade vi på och åkte hem. Tanken hade nog varit att stanna till kvällen, men man blir ju tokig med 3 barn, 2 katter och en hund på en så liten yta. Bättre att åka hem till lite större ytor. 

Den här helgen så testade vi på att ha två katter med. Vår "gamla tant" hon gillar inte alls att vara i transportboxen, hatar att åka bil och då var inte båtresan nå bättre heller. Väl framme gick det hur bra som helst sen. Första natten smet hon ut under ett vessabesök och det var ingen chans att få tag på henne i mörkret. Bara att gå in och sova och hoppas att hon kommer tillbaka. Fast det är ju en ö, så så långt kommer hon ju inte. Och mycket riktigt så satt hon lite senare utanför fönstret och jamade. 
 Men lite för mycket stress åt henne och därför så kommer hon nog att få stanna hemma de gånger det bara blir en veckoslutstripp. Tror hon mår bättre så. 




Så det var den morsdagshelgen!
Roligt att få fira andra och att själv bli firad!





Kommentarer

Populära inlägg