Första maj helgen - en villahelg


Första maj och den första hela helgen på villan för detta år. "Mamma man sover så mycket bättre här ute!" Ja trots att sängen inte alls är vad den där hemma är, så sover man så mycket bättre här (ja sen när man lär sig hur el-termostatet skall vara ställt så att det inte blir bastu av det hela). Men vår helg började inte helt som väntat, men efter en del fixande så blev det helt bra. 




Första maj har traditionellt firats på mina föräldrars villa, men i år blev det ju inte så. Så istället blev det en hel helg på vår egen villa.
Det var ju första helgen för säsongen och vi hade en hel del saker som skulle med ut. Elen blev ju dragen och den ena villan färdig på insidan i höstas så det var allt från sängar och kylskåp till skedar som skulle ut.

Så vi hade en tanke om att gubben åker i förväg med ett par lass innan vi kommer (två bilar blev det ju ändå), på så sätt hinner vi med lite första maj firande också. Men det gick ju inte så bra! Han kom 50 meter med sitt första fulla båtlass och så stannade båten. Bensinslangen var av. Väldigt typiskt! Så innan han hade rott i land, tömt båten igen, kört till verkstaden och reparerat skadan och kört tillbaka så hann han bara med ett lass innan vi kom. Inte alls som tänkt men vi var super glada över att vi alls kom oss ut.


Vinterkläder är ett måste ännu i båten!

Ute på ön vänttade ett totalt kaos av påsar, lådor, madrasser och vem vet vad. Så bara att börja bära och packa upp. Men först skulle villan städas. Så gubben körde mera lass och jag gjorde i ordning villan. 




Blev några lass till! Kylskåpet fick han nog hjälp med för att få ner i båten. Nån snäll fiskare som tyckte att han såg ut att ha lite problem. 




Det blev mera slit än fest den här dagen, men vi hann få allt klart till kvällen.

Förstås med lite första maj firande också. Vi fick besök också. Vilket är tur för de kom med struvorna och en första maj är inte en första maj utan struvor!





Vi hade tänkt oss en lite annan middag. Men nu blev det tidsbrist och så blev det korv.




Sen lite majkalas och överdos av socker!




Tanken är ju att alla djuren skall med ut senare i sommar. Hunden är ju alltid med förstås, men sen har vi ju 2 katter (snart 3) och 2 marsvin också som också måste med om man tänker vara borta mera än 1 natt. Så vi började försiktigt den här helgen med en katt. Den lättaste, innekatten! Nästa helg fortsätter vi med 2 katter och sen följande blir det nog alla djuren.

Findus fick bara vara inne den här helgen. Senare skall vi försöka oss på att ha honom ut också. Man kan ju åtminstone inte bli påkörd på en ö utan bilar! Vilket är orsaken till att han inte får vara ute hemma, det och lite elakt folk som inte behandlar andras djur så snällt. 
Men för tillfället får han vara inne på ön också. Trivdes det gjorde han. 




Sovvillan blev till slut precis så mysig som jag hade planerat i huvudet. Ni får se senare!




Vi glömde helt alla sprängserpentiner på första maj. Men det var bara roligt att det fanns nått roligt sparat till lördagen också. 




Barnen tycker dessa är så roliga. Men oj vad de skräpar ner! Och det roliga varar inte ens nå många minuter. Sen får mamma städa!




Lördagen bjöd inte på nå jätte bra väder. Det regnade hela morgonen. 
Men så snabbt det höll upp så hjälptes vi åt att tömma det sista ur den andra villan och så fick vi äntligen ta ner bastun och väggen. Var väldigt spänd på att se om det blev så bra som jag hade tänkt mig. Hade ju varit tråkigt om det inte hade fungerat alls när vi slagit ner en vägg! Och det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det kommer att bli bättre t.o.m och troligen med mindre jobb. För tanken var att vi skulle bli tvungna att ta ner hela hormen. Men nu kan vi kanske spara den och då spara pengar och tid. Och rummet blir lika bra så här också. Tror att det blir t.o.m. bättre.

Gubben trodde att han skulle få slå ner väggen själv. Men det blev snabbt trångt när alla ville gå loss på väggen.




Jag hade tänkt att vi kunde äta ute så länge som vi renoverar köks- och hängvillan, men vädret var inte riktigt av samma åsikt. Så vi blev tvungna att stuva in ett bord mellan sängarna. Inte helt praktiskt och trångt blev det. Men det fungerar för tillfället. 

Och nu blev det första maj-middag. Bättre sent än aldrig!




Trädgårdsjobb och fiske gjorde vi på söndag. Isen hade snällt krattat ihop alla löv, vass och kvistar färdigt åt mig. Men tyvärr placerat alla högar uppe på gården istället för i skogen. Inte ett löv på stranden eller 10 m uppåt därifrån. Precis allt var där vi vill gå och röra oss. 
Och jag vill verkligen inte hoppa över vallar av skräp precis hela tiden. Så bara att sätta igång med krattan och spaden. Blev ca 15 såna här lass och ännu är en del av gården kvar till nästa helg. Men mycket blev städat och ordentligt med vardagsmotion blev det också!




Nån fisk blev det inte, men många lass av blöta kläder!




"Mamma, vi vill inte alls åka hem!"

Nej, jag förstår det. Inte jag heller! Det är ganska härligt här ute när solen skiner och man på riktigt kan njuta av vårvärmen.

Så nu räknar vi dagar tills vi är ute här igen!


Kommentarer

Populära inlägg