En vecka i maj - födelsedag, skolstart...


Födelsedagsbarn, skolan börjar igen, väldigt omväxlande väder, sjukledigt, äntligen besök till frisören ja den här veckan har bjudit på en massa. 




Vi har en 12-åring i huset. I onsdags var det hans dag och då fick han bestämma. Eftersom man i dessa tider inte kan åka så långt, så blev det mest maten som han bestämde över. Frukost, lunch och middag med hans favoriträtter. Bacon och sockermunkar till frukost! Försökte smyga in en smoothie också, men den blev nog kvar åt mig. 
Och så fick han de stora gåvorna som han så längtat efter. 




Verktyg alltså! Han gillar att snickra och två större maskiner var vad han ville ha till gåva. Och hej, gubben köpte dem väldigt gärna åt "honom". Till deras nya "mancave"!




På lördag blir det kalas för det närmaste släktet. Inget stort kalas alltså.
Vi hoppas att man kan vara ute, men för tillfället så ser det ut som regn och väldigt kallt. Så vi får se hur vi gör. Kompiskalas kommer det också att bli men först första veckan i juni. Barnen har ju ändå träffats i skolan och i juni får man ju samlas lite större grupper. 

Så började skolan och dagis också. Äntligen säger jag bara! Vilken lugn dag man hade när man helt bara kunde koncentrera sig på sitt eget jobb. Inte göra läxor med två barn och leka med en 4-åring på samma gång. Barnen tyckte det var jätte roligt att börja skolan igen och träffa kompisar. Han mellersta har så gott som bott på fotbollsplanen den här veckan. Äntligen får man spela fotboll med andra igen!




Så här efter 2 månader hemma så ser alla tre barnen ut som små troll med sina långväxta frisyrer. Men ingen av dem tycker att det finns nån orsak att ändra på den saken. Så ja, de får nu se ut så då. Det är ju sommarlov om 2 veckor ändå. Själv har jag undvikit frisören i snart ett halv år.... Varför? Ja vem vet. Men när jag hittade 2 gråa hårstrån här om dagen då lyckades jag äntligen ta tag i saken och beställa en tid. Grått vill man ju ändå inte ha det. 




Sjukledigt ja, det har gubben, ja delvist åtminstone. Så vi får se hur det blir med villarenoveringen nu när han inte borde använda armen så mycket. 


Kommentarer

Populära inlägg