Villan - efter en lång vinter


I lördags var det äntligen dax att ta sig ut till vår ö igen. Att vi har längtat! 
Dåligt väder hade de lovat och allt, men när vi väl bestämt oss så stoppar inget sånt.



Bara ett par plus grader och relativt hård vind var det i lördags när vi kom fram till hamnen. Utanför vårt båthus var halva kanalen ännu täckt av is, som tur inte vår sida. Men här får vi ju inte ner båten eftersom kanten är för brant, så vi åkte till den lillabåthamnen som vi hade tänkt. Där ligger ännu en del isflak och guppar men vi får ändå ner båten som tur är. Jag och barnen kör bilen tillbaka till båthuset och gubben kommer efter en stund med båten. Den flyter!!! Så bara att klä på sig tjocka vinterkläder och packa i båten.




Barnens gnäll över tjocka kläder slutade så snabbt vi kom ut på havet. Det blåste nämligen mera än det gjort nån gång tidigare. Men inte för mycket ändå, men så att det blev kallt och man fick anpassa sin fart till lagom, inte för sakta och inte för snabbt. Så att man inte fick in riktigt allt stänk i båten. Barnen tyckte det var lite läskigt, de hade ju mardrömsresan på Seychellerna i färskt minne.
Men vi kom fram utan nå problem. Det är ju ändå bara 5 minuters båtfärd.




Och ön var där vi lämnaden den i höstas, likaså villorna och studsmattan. Ända förändringen var att de första 10 metrarna av strandlinjen var helt finputsade från löv och kvistar. Allt var nu nån meter från villorna!!! Som ett 10cm tjockt täcke över hela gården och som 30 cm höga vallar lite här och var. Så vattnet hade nog varit högre än året innan, men villorna var torra. Och det finns mycket att räfsa!




Men visst såg här annorlunda ut, utan allt grönt som skydd, utan all vass. Det var så öppet, man kunde se grannvillan mitt emot. Bra eller dåligt frågade jag mig själv och kom till att det nog var bra. Kanske man kunde försöka hålla ner vassen...skulle bli en super fotbollsplan i såfall.




Villorna såg precis ut som när vi lämnade dem, så här har ingen varit i vinter. Förutom nå möss i gamla villan. Så tror bestämt att vi tar med en av katterna nästa helg. För den innekatten skulle det vara en lottovinst att få jaga en riktig mus.




Barnen sprang iväg ut i skogen och började bygga kojor. Detta har de ju planerat hela våren. Så plötsligt blev det helt tyst. Eller inte tyst, men så att man kunde höra havet och fåglarna. Blåste gjorde det inte heller här i skydd av resten av ön. Så skönt och garanterat corona fritt!
"Jepp, detta blir bra!" var min första tanke. Den följande var "kaffe"!




Sen kom gubben tillbaka med nästa lass saker. Tog lite länge tyckte jag och jo han hade åkt vilse!!! Åkt lite för långt in i viken utan att vika av till höger som man skulle. Hur man kan göra det efter ändå så många varv ut till ön....ja kanske om man sitter och dagdrömmer! Men så har jag ju sett honom köra om infarten till vår egen by också utan att lägga märke till det.

Men nu blev det hyllbygg och lite flytt av möbler. Så den gamla villan är nu klar att sova i till nästa helg. Och efter ett sista bastubad på fredag så kommer vi att riva bastun i nya villan på lördag. Kommer att bli så bra och roligt!




Sen blev det korvgrillning som vanligt!
Hoppas vi snart får fixat köket så att vi får till nån annan mat också. Tänker nämligen inte äta korv hela sommaren!




Båtfärden tillbaka var sen betydligt lugnare. Det var som det brukar vara igen!

Nu blir det att packa ihop ett stort flyttlass, med sängar, kylskåp osv. Vi får se hur vi lyckas få ut dem till ön sen...


Kommentarer

Populära inlägg