Vecka 3 - hemma


Så gick den tredje hela veckan av hemmasittandet. Är det faktiskt bara tredje eller var det fjärde?! Håller på och tappa räkningen. Men åtminstone så går ju dagarna snabbt, väldigt snabbt t.o.m. när man upprepar samma sak dag ut och dag in. 





Vad som varit annorluda den här veckan är ju att barnen knappt velat gå ut ens. Föregående veckor spenderade vi timmar ute på gården, vi har kojor (rishögar) i alla möjliga hörn. Men så kom vintern tillbaka, som riktigt ordentligt, tror nog det finns 15 cm snö. Och det värsta är ju att det ser ut att stanna en stund också, åtminstone över helgen. Sen ser det ljusare ut, så kanske man kunde hoppas på att det skulle hinna bort tills påsken. Påskharen tycker nämligen inte om att gömma sina paket i snön. 




Ingen förändring här hemma den här veckan, förutom gubben så hålls alla andra hemma. 
Denna vecka har det varit mycket jobb under dagarna, pga en massa möten och skolningar, så mindre jobb på morgonen och kvällarna. Detta har faktiskt fungerat helt ok, men man blir nog så ofta störd under dagen så föredrar nog mina morgon- och kvällspass. Då får jag jobba mera ostörd. Så nästa vecka kommer det bli mera kvällsjobb.




Barnen gör sina skoluppgifter på förmiddagen och deltar i sina möten och sen har de resten av dagen att göra vad de vill. Orkar inte jaga på dem hela dagen om skolan, så bäst att få allt bort genast. Jumppan är sen en annan sak, den kör vi när vi har bättre tid. Men jumppan är rolig för då får man en orsak att röra på sig själv också.




Påskpyntat har vi gjort och påskgräset har vi sått. 




Testade ta in videkissor igen i år, men de åkte nog ut redan följande dag när han äldste började säga att näsan rinner och jag hörde hur han hostade på morgonen. Bara att slänga ut och så var han bra igen. Vissa år reagerar han inte alls på dem och vissa så gör han. Samma med julgranen, hyasinten och björkens blomning. Han äter inte automatiskt medicin, för ibland klarar han det utan nå symptomer. 

En nalle hittar man också i vårt fönster! 




Ja dagarna rullar och på och nästa vecka är det påsk! Hur den kommer att bli har vi ännu inte bestämt. Vi brukar ju samlas för äggjakt, men vet inte hur det blir med den saken i år. Kanske har vi bara en egen äggjakt här hemma.
Men åtminstone så blir det skönt med 5 dagar ledigt från skolan och 4 från jobbet.




Kommentarer

Populära inlägg