Ett lyckat beslut som kommer att leda till en lyckad sommar trots allt


Äntligen, snart kan den börja!
Vilken då? 
Jo Villasäsongen!
Vet ni nå hur glad jag är över att vi bestämde oss för att köpa en villa i höstas!! Perfekt tid när man ändå inte kan åka nånstans!





Sitter och tittar på bilder på nätet, bilder från webkamerorna som sänder bilder från hamnarna en gång i timmen och nu äntligen börjar det synnas ordentligt med öppet vatten också i vår hamn. Och enligt mina förlädrar som kollat upp helt live i veckan så är det nog väldigt nära nu, att man kunde komma ut med båten från vårt båthus. Och dessutom så är det ju väldigt bra väder lovat till de kommande dagarna. Så det får mig att hoppas att på lördagen så tar vi oss ut till villan. Trots att vädret just då troligen inte kommer att vara nån höjdare, men jag tror nog att vi åker ändå.

Vår villa är ju inte så långt från vårt hem, så en trip över dagen är helt möjlig. Inget byte av sjukhusdistrikt eller behov av att besöka andra butiker. Bara för att göra det klart!

Villan ja, om det nu finns en sånn kvar. Vattnet var väldigt högt den här vintern och villorna ligger ganska platt till. Ingen super bra kombination egentligen och man såg nog på den gamla villan att vatten kommit in nå gånger under åren. Så vi får se hur det gått den här gången. Visst är villan kvar förstås, men skall vara intressant att se hur blött det är. Kan ju hända att de planer vi har behöver göras om helt när man ser hur där ser ut nu!

Hela vintern har man suttit och planerat, vill inte säga drömt, villan var ju aldrig en dröm för mig, men kanske ändå lite drömt också, åtminstone lite i smyg och speciellt nu under de senaste veckorna. Nu när man vet att man inte kommer att kunna resa nånstans i sommar så har det ju blivit mera fokus på villaplaner. Jag måste ju ha nått att planera!



Så den största frågan har nog varit, hur skall vi göra om för att rymmas och inte strax behöva bygga en större villa?!

Det finns ju två små villor, två väldigt små villor. Speciellt när man är 5 personer, 1 hund, 2 marsvin och snart 3 katter. 
 Den ena villan är betydligt gamlare än den andra och har fått sina stötar genom åren. Men den gamla är den som jag gillar bäst. Förstås! Egentligen så gillar jag inte alls nyare stockvillor. Så hade man behövt ta bort nån av dem så är det nog den nya som hade fått ryka.




Den ena blir kök och tv-rum och den andra sovrum. Så var tanken från början och så kommer det nog att bli också för tillfället. 

Vad vi gjort under vintern?!

Ja elen blev ju dragen till tomten. Så den finns, men inte i villorna ännu.

Köket hittade jag väldigt billigt på nätet och det ligger i lådor i garaget. Vi pratar typ 300 euro med frakt för ett 260cm långt nytt kök. Vi hade tänkt oss ett begagnat, eftersom vi inte ville lägga nå mycket pengar på det, men det här var ju inte mycket pengar tyckte vi. Ännu har ingen öppnat lådorna, så vi får se sen hur det ser ut. Men så är det ju ett villakök och vi vet att det var billigt, så ingen förväntar sig super kvalité heller. Tror dock att jag kanske kommer att måla det och alla delar kommer nog inte att få plats heller. 

Utemöbler köpte jag i höstas på rea! En sittgrupp av rotting till terassen och en sån där korg soffa. Den senare har ännu ingen plats eftersom den är tänkt till en större terass, som det kanske inte finns tid att bygga i sommar. Men den kan nog stå nån annanstans tills det. 

En ny spis köpte vi efter att vi bestämt oss för att riva ut bastun från den nya villan. Spisen är super fin, precis en sånn som jag velat ha. När man river ut bastun så blir det ett ända stort rum i den här villan, vilket kommer att passa bättre och ge så mycket mera utrymme till köket och häng-rummet.



Vi har börjat på en ny bastu. För vi måste ju ha en bastu istället för den som vi kommer att riva ut. Det blir en flytande bastu! Och stommen till den står redan på gården.

Vattenrengörings-systemet är beställt. Vi vill inte frakta allt vatten som vi behöver med båt så ett system som rengör havsvattnet kommer att bli perfekt.

Ja och så lite andra möbler, nya madrasser, köksaparater, lampor och sånt smått och gott står färdigt ute i garaget.

Så ja nu väntar vi bara på att vi skall komma ut och komma igång med renoveringen. 


Kommentarer

Populära inlägg