Långfredagen - vår egen påskäggjakt


Ja traditonen säger, påskäggjakt med hela stora familjen! Dagens situation sade, en egen lite mindre jakt här hemma. 
Så bara att göra det bästa av situationen.





Ja egentligen så brukar det vara lördagen som bjuder på påskäggjakt, men i år bestämde vi oss för att det är fredagen istället. Påskäggjakt är ju en super rolig sak som man kan ha istället för det traditionella trullandet. Våra barn har aldrig velat klä ut sig till påsktroll och gå omkring på byn och be om karameller. Så för dem är det inget som på så sätt fattas i år.
Jag har nog frågat dem varje år om de vill vara påsktroll (ja inte i år förstås), men nej de vill inte. Därmed uppkom traditionen med påskäggjakt hos oss istället.

Så påskharen kommer under natten och gömmer en del ägg, annan godis och små presenter i trädgården eller i skogen. Sen får man leta.

I år var första gången som vi ordnade den hemma. Vilket ju är lite tråkigt eftersom den har varit en stor greij där vuxna också har deltagit. Men i år firar vi påsken på olika håll och det blev för första gången min uppgift att gömma äggen.




Har alltid köpt små saker också åt barnen, små legopaket, fotbollskort, sånt smått, så att det inte bara är godis i stora lass. I år blev det några paket, som de fick ledtrådar för att finna.

"Här bor en gammal tant!"
eller
"Den här är populär en gång om dagen!"

Hade du listat ut var presenterna finns?!

Pojkarna lyckades nog, med lite extra ledtrådar. Förutom den med tanten, den var lätt!




Namn förstås på paketen så att det inte blir slagsmål, eller att den första kan roffa åt sig alla. Det var Funky pop figurer och lego åt de två mindre och Tex Willer och Korkeajännitys böcker åt den äldre (han gillar allt med Cowboys o gamla krig för tillfället).




Godis fick de leta efter med hjälpa av karta, men på tre olika områden av gården, för att undvika roffande. Så det var precis lika många var åt de två mindre! Allt för att undvika slagsmål här också.
Han äldre gillar inte choklad, så inga ägg åt honom.

Väl planerat = lyckat och roligt!




Och sen är det tyst o stilla i huset en liten stund när alla öppnar, bygger, läser och äter!





Kommentarer

Populära inlägg