Kayaking - la Digue Seychellerna


Alla har säkert sett instagram bilderna på vackra människor som sitter i en glasbottenkajak utanför en perfekt sandstrand med ståtliga granitklippor i bakgrunden. Ja de är tagna på la Digue och vi var också på en sånn här tur! Men kan lova att det blev inga såna bilder och turen var varken lugn eller avslappnande. Omgivningen var ju helt otroligt vacker, bara älskar dessa stränder. Men det var lite blåsigt.





Vi bokade vår tur långt innan vi reste till Seychellerna och tur att vi valde just den dagen för de andra dagarna hade nog turen inte blivit av för det blåste för mycket. Blåste gjorde det också den här eftermiddagen, men inte tillräckligt för att turen skulle avbokas. För den här turen är väldigt beroende på vädret och vind och man behöver vara i kontakt med guiderna innan för att få reda på om och när turen blir av.



Men det visade sig vara väldigt svårt att få tag på personalen på Crystal Water Kayaks. Eftersom man bokade så tidigt så bokade man bara ett datum, tiden för turen skulle man få sen senare 5 dagar innan. Jag försökte otaliga gånger skicka meddelande åt dem, som man skulle, men först kvällen innan fick vi besked om tiden. Lite sent, tyckte jag, men de har nog fullt upp under dagarna förstås. Och guiderna var sen väldigt trevliga och turen var både rolig och lärorik.




Vi var en grupp på oss och ungefär lika många personer till. Två personer i varje kajak och sen ut på havet. Jag och Kevin delade en kajak till en början och hmm, det gick nu så där...





Han har lite kort stubin och jag med och ja vi var inte sams riktigt hela tiden så att säga. När han paddlade vänster så gjorde jag nått annat och så bara kom vi ingenstans. "Ne, jag ger upp!" hördes väldigt snabbt från andra ändan av kajaken.
Så så snabbt nån frågade om vi ville hänga efter motorbåten (som var med för guiderna) så valde vi det alternativet. Ett rep till båten och så åkte man snål-tjuts istället. Väldigt behändigt!




Ja man fick verkligen paddla ordentligt för att komma nån vart i de vågorna. Många kämpade tappert och en bra motion fick man ju av det.
Men hängde man efter motorbåten så hade man tid att se sig runt också. Och vi var nog sen inte de ända som valde detta alternativ.

Ganska roligt och intressant att sitta och titta på alla de olika färgade fiskarna som simmade under en.  Glasbottenkajak är en rolig idé. En sköldpadda såg vi också och en massa korall, fast en stor del av korallen gått förlorad under de senaste åren. 

Men lite mera fisk-tittande hade jag förväntat mig att det skulle vara och det hade det kanske varit i annat väder. För nu gick det lite snabbt hela tiden.
 För det första så hade man för fullt upp med att paddla och sen så gick det för snabbt när man hängde efter motorbåten. Sen blev ju bottnen på kajaken snabbt våt också och då såg man heller inget. En trasa att torka med fick man nog med, men den blev ju strax blöt och var sen till ingen nytta.




Efter en stunds paddlande så stannade man på stranden där de filmat in Robinson Cruiso filmen. Man fick titta på grottan som användes i filmen. Väldigt inspirerande och Kevin tittade på filmen så snabbt vi kom hem. Sen var det badpaus och en liten tur längs stranden för att titta på mera vackra landskap.

Jag har så många härliga bilder från den här stranden! Här nedan följer en liten del av dem.




Sist avslutades turen med att lära sig öppna en kokosnöt. Detta övade pojkarna på väldigt flitigt under följande dagar.




Vi hade som sagt ganska otur med vädret. Det var storm sen följande dag och redan den här dagen var väldigt blåsig. Så att paddla var väldigt tungt och man fick inte riktigt de där vackra lugna bilderna som man ser på instagram hela tiden. 

Men turen var väldigt bra, fint ordnad och man lärde sig en massa. En avslappnad och rolig stämning var det i gruppen som bestod av människor från hela världen. Så vill man åka på en sånn här tur så rekommenderar jag verkligen Crystal Water Kayaks. 




Kommentarer

Populära inlägg