Maltas Blue Lagoon

Det hann bara bli kyligt óch redan då saknade jag värmen, därmed får ni ett inlägg om en varmare plats. 

Det blev kallt över natten här hemma. På lördag gick vi i bikini och på söndag morgon fick man dra jackan på, ja barnen frågade var vantarna fanns. Kanske inte så kallt egentligen, men det blåste ordentligt vid havet. Så de som nu har åkt på semester till södra Europa hade en ganska bra timing med vädret. 





Letar man ännu inspiration för en resa till Medelhavet under sen hösten så kommer här ett inlägg om Maltas absolut finaste strand. Kanske inte på alla sätt den bästa, men absolut vackraste.

Blue Lagoon är en av Maltas mest besökta badplatser med sitt kristallklara turkosa vatten och vackra klippor. Vattnet är kristallklart och mycket grunt, perfekt för att bada och snorkla i.




Den blå lagunen ligger vid en av Maltas minsta öar, Comino. Comino ligger mellan de två större öarna Gozo och Malta och är till ytan inte många km stor. Ön har ett hotell och bara några fast bosatta invånare, men pga strandens popularitet så besöks stranden av hundratals människor varje dag. Ja det kom en ny båt precis hela tiden.




I Blue Lagoon så är det sol och bad för hela slanten. Kom gärna i god tid om du vill ha en solstol på den lilla sandstranden. Dock så kostar den en hel del, 20€/st och 10€ parasoll eller nått liknande var det. Man uppskattar nog den behagliga skuggan under parasollet efter några timmar i den maltesiska solen. Men de flesta tog nog ingen stol när vi var där, för dyrt tyckte nog de flesta. Så bara efter att de två första båtarna för dagen anlänt till ön så var stranden mer än full av handdukar. För den lilla 5 m långa stranden är verkligen inte stor. Men vill man sitta på klipporna så finns det ju många fler platser att välja på. 

Här finns ett par kiosker som säljer glass, dricka och litet att äta men priserna är relativt höga och oftast är det trevligare att ha en picknick med sig.

Stranden är väldigt barnvänlig, där det finns sandstrand. Grunt väldigt långt ut och härlig sandbotten.
Helt klart den bästa på Malta.


Cominos grottor

Hur man tar sig ut till Blue Lagoon då?

Har man ingen egen båt så kan man antingen hyra en båt eller åka en av de många kryssningarna som erbjuds överrallt eller ta det kortaste alternativet som är att åka båt från Cirkewwa eller Marfa rakt ut till Blue Lagoon. Båtarna från Cirkewwa och Marfa avgår en gång i timmen och kostar €10 för vuxna samt €5 för barn mellan 5-12 år. Båtturen tar ungefär 15 minuter på väg till Blue Lagoon och på vägen tillbaka till Malta kör de även en sväng förbi Cominos grottor. Det var den vägen som vi valde. 

Till hamnarna tar man sig smidigast med taxi, buss eller hyrbil.




Härlig, vacker, bästa stranden på Malta, men redan under den första timmen av dagen blev det för mycket folk här. Och eftersom vi inte ville stå på stranden och trängas, så valde vi att åka tillbaka redan med nästa båt. Och vi var inte ens de ända som gjorde så.
Så värd att besöka, men det lönar sig verkligen att vara här tidigt på morgonen!


Kommentarer

Populära inlägg