Glada vi till skolan gå...igen


Så var det dax igen, skolstarten och dagisstarten. Tycker inte det är så länge sen senast...
Detta år börjar de precis på samma gång alla tre. Lika långt ledigt för alla! 
Jag kan nog inte påstå att jag har tre ivriga barn i huset. En ivrig egentligen, han som skall i dagis igen. Han har en ny pikachu-väska och nya tossor med fotbollar på. Han är redo!
Där väntar samma dagis, med nästan samma tanter och samma vänner som ifjol. Med undantag att bästisen flyttat till 5 års gruppen. Vi var på besök förra veckan i nån timme och det ser nog ut att bli bra. Och nu när nya ord bara sprutar ur pojken på tre olika språk så är inte ens mamma så orolig mera.

Sen har vi våra skolpojkar. De som tycker att de absolut inte vill till skolan. "Vi har matte nästan varje dag!" suckar de när vi tittade på kommande läsordning.  "Tre låååånga dagar varje vecka!" Ja på 5:an har de tre dagar från 8.10-14.15. Medan han på 3:an har bara en eller två beroende på vecka. 

Den stora förändringen för mellersta barnet är nog det att eftermiddagsverksamheten, eftis som 4H ordnar, faller bort. Den är tänkt för 1:or och 2:or och nu är han en 3:a. Ensam hemma har han inte varit alls, inte ens fem minuter. Så vi kommer nog att få börja träna på den saken. Nån dag kommer det ju emot att han måste vara ensam. Men nu i början går det att fixa på olika sätt. 

Så Glada vi till skolan gå! Njaa...kanske inte. Men tror nog att det blir helt ok i år också bara de kommer sig in i rytmen igen. Och nu lättar vardagen lite för oss vuxna igen, inget mera växlande i dörren för att båda skall hinna jobba varje dag. Sommaren är nog en härlig tid, men inte är det lätt när man båda jobbar och barnen är hemma i 2.5 månader.
Kommentarer

  1. Pikatchuväskan �� vartifrån är den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pikatchu väskan bestälde jag från https://www.emp.fi/. Colin älskar sin! :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg