Den tog slut för snabbt i år


Vilket då?!
Sommaren förstås! Härliga lediga tid när man kan göra vad man vill! Ja i teorin i allafall.
Det bara kliar i fingrarna för att få sätta igång med villan. Måla, fixa, flytta! Att man inte kom på detta tidigare...
Ja villaköp var ju inget som vi planerade nån längre tid. Det var en idé som växte fram under sommaren. Vår första visning var vi på i början av juli. Den villan bjöd vi på, för att det hade varit en enkel lösning. Men innerst inne så önskade vi nog båda att det köpet inte skulle bli av, för vi hade redan hittat vår villa. En som på många sätt uppfyllde våra önskningar men var långt ifrån praktisk. 

Och en månad senare från att vi tittade på en första villan så har vi nu en egen. Det gick snabbt, men sommaren hann ta slut. Igår började skolorna och därmed vardagen. Visst det finns veckoslut och varmt är det ju ännu. Men vi har kalas och bröllop som fyller alla veckosluten fram till mitten av september egentligen. Så ingen tid att bara vara där ute. Det vi kan är att klämma in en dag där och en där. För där ute vill vi ju alla vara nu och inte hemma. 

Kanske i bästa fall lyckas vi klämma in en övernattning ännu i höst. Men innan dess behöver vi ju få ut lite saker. Tanken är att flyttlasset går denna vecka på söndag morgon. Tur att man fyllt ett 250 kvadratmeter hus till brädden redan, så man har det mesta till villan färdigt. Och så köpte vi ju det möblerat, så där finns en hel del redan.

Lite hann vi börja förra veckoslutet. Vi fick ju nycklarna redan på lördagkväll och trots prognosen så var söndagen en solig dag och vi kunde åka ut. Och det första vi gjorde när vi kom fram var att börja röja. Utsikten skulle fram!
Alla gillar att hugga träd och buskar. Så mycket att nått verktyg blev det inte över åt mig. Jag fick nöja mig med att bära bort skräpet. 

Matpaus behöver man ju ha och eftersom vi inte fått ut kastruller och sånt ännu så blev det det enklaste alternativet, korv!
Flera timmar gick de vilda med diverse maskiner och yxor och slutresultatet var ju så mycket bättre. Nu kan man sitta på terrassen och faktiskt se havet! En stor brasa lyckades vi få till också. Återstår att se när den kan brännas när det inte blir nån villaavslutning för oss i år. 
Eller kanske vi får ha vår egen lite senare i höst...


Utsikten som blev så mycket bättre efter lite jobbande

Kommentarer

  1. Ja sommaren känns alltid lite för kort.. Fast jag är märkligt nog rätt så pepp på höstmys redan :) /www.mariasmemoarer.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar vara helt färdig för hösten den här tiden på året, men eftersom vi bara hann uppleva en varm vecka här hemma i sommar, så känns det lite som om den var för kort. Och så det med att vi köpte villa nu o man skulle ju vilja vara där och inte hemma.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg