Renovering: gamla villan fortsätter


Vi fick klämt in en nästan hel helg på villan, helt otroligt! Två hela nätter blev det, men sen blev det tidig väckning på söndag för att hinna hem och vidare och planera lite bröllop. Så vi fick testa på hur det känns att göra båtfärden i lite kallare väder klockan 7 en höstmorgon. Och det var nog inte alls lika roligt som en varm sommardag.




Vi kom till villan på fredags kvällen efter jobbet så det blev ju ganska sent innan vi kommit fram med allt. Studsmatta och Ikea skåp fick komma med den här gången. Vi tar den här flytten lite åt gången, efter hand som vi kommer på vad vi behöver, förutom det som redan fanns där ute.




Det är ganska skönt att vakna upp till vågornas brus och inte till regnet som droppar den här gången. Vädret gör nog så mycket för allas humör, så det var verkligen skönt md bra väder den här gången.

Så på lördag blev det renoveringsdag igen och besöksdag också, för båda våra föräldrar kom på besök under dagen. Bra med folk som underhåller barnen medan vi målade.




Så den gamla villan fick ännu ett varv med vit färg och nu får det var ok. Lite skiner det bruna fram ännu på vissa ställen och stör det för mycket sen i vår så kan jag måla ännu ett varv då. Men för i höst så är det färdigt.
Och redan nu så blev det som en helt ny villa.

Men innan det blev ett nytt lager färg så drog vi ner en våningssäng och en onödig liten vägg. Så från att ha haft en liten skrubb med trånga sängar i så blev det ett stort tillägg till rummet. Nu kan man tänka sig att sova där! Följande steg är att bygga upp våningssängen igen, för det är en fungerande lösning för oss. Men den kommer att bli lite annorlunda från den sängen som fanns där tidigare.


Före bild
Efter riv och färg


För att ha nått att göra nästa gång också så rev vi hela den lilla terrassen som fanns utanför stugan. Helt murken av väder och vind var den, så en ny och större kommer verkligen att göra en stor skillnad för användningen.





Efter duktigt jobbande så behöver man ju bastu och bad!
Förstod att det nu inte var så varmt mera...






En skön och varm kväll fick vi avsluta med denna gång och alla var överens om att det var en bra ide att stanna ännu en natt, trots att det skulle bli en tidig väckning på söndagen. Men man vaknar nog upp av en båtfärd i bara några plus grader!





Kommentarer

Populära inlägg