LillaJul


Hej, vet ni vad, lillajul förflöt utan nå större missöden. Utan större bråk också och alla var nöjda och glada, åtminstone största delen av tiden. Riktigt mysigt hade vi med bastu och allt. Pojkarnas största nyhet sen var "mamma var också i bastun!" Ja jag gillar inte bastu så mycket, behöver inte sitta många minuter innan jag redan mår dåligt i värmen. Så jag står för det mesta över bastu delen. Men alltså inte denna lillajul! :) 




Vi hann inte klä lilla granen dagen före som vi hade tänkt, så det gjorde vi strax från morgonen. 
Liten gran, men stora och många pynt! 
Och ja ingen hade förstås tänkt på att den behöver stå i nått också, så den var lite "gungig" där i den stora granens fot. Utan en liten vild kisse så hade det ju inte varit ett problem alls, men när man har en liten kisse som gillar bollarna så vill granen nu tippa lite titt som tätt. Ja o bollar far iväg över hela huset när en slår ner dem hela tiden. Så från att bollarna först var många lågt ner så har de nu emigrerat högre upp i granen allihopa. Ja de som ännu har överlevt vill säga. Är nog tur att det blir en trip till ikea ännu innan jul, så vi får nya bollar!




Hade planerat att vi skulle iväg till Tyyneläs tomtegård på dagen och få lite lillajul stämning. Men se det var det ingen som var riktigt intresserade av. De två äldre var inte alls intresserade av nå tomtar mera. Hellre hemma och spela sitter de och inte kastar bort tid på "onödiga" saker. 
Kändes lite vemodigt, de börjar bli stora. Vilket betyder att det börjar bli bråttom med alla "barnsliga" platser jag ännu vill besöka med dem. 

Men Tyyneläs tomtar blev det alltså inte. Kanske jag får ta Colin med och åka dit nån annan dag, bara han och jag. 
Istället var vi hemma och spelade, tittade på alla julkalendrar som kom ur tv:n och såg Sunes jul från 1991 till slut. Nästa helg tar vi en annan gammal julkalender! Köpte 4 av dem så det blir en till varje helg innan jul. 

Önskelistan till tomten gjorde vi också under dagen. De äldre vet att det är de vuxna som köper gåvorna, så hur mycket de nu nå mera tror på nån tomte vet jag inte. Och det var nog helt min idé att en lista skulle göras i år också. De tyckte nog inte helt att det var nödvändigt eftersom de redan berättat vad de vill ha. Men för mitt nöje skrev de nu varsin. 




Och så länge nån fyller strumporna så spelar det kanske inte så stor roll heller vad man tror eller inte tror! Spännande är det ändå, när och hur man får sina gåvor. Och i år hade de dykt upp medan vi var i bastun. 




En helt traditionell lillajul hos oss alltså!


Kommentarer

Populära inlägg