En julmarknad


Internationella julmarknaden i Helsingfors!
Mysigt trots lätt regnfall och godsakerna såg för härliga ut!




Att man alltid skall ha så bråttom!
Ja så var det också denna dag i början av veckan. Hade planerat att det skulle finnas flera timmar till att traska omkring på flera olika marknader i staden, men som vanligt så drog det ut med jobb delen och så blev det som det blev igen. 

20 minuter att hinna till tåget, hoppa av metron i Kampen och sneda genom den Internationella julmarknaden utanför Lasipalatsi och konstatera att det såg både mysigt och gott ut. Och att här hade man gärna spenderat lite mera tid. Men att hinna på tåget var nödvändigt för att sen hinna i tid till Colins julfest. Så det blev bara en snabb titt. Inga godsaker men några foton.

Men har nån annan mera tid så är den här julmarknaden öppen ända till 22.12 och såg väldigt trevlig ut. Sen finns det ju en annan på Senatstorget också (som jag också hade tänkt hinna med, men inte gjorde) och kanske finns det ännu flera av dem. Så man behöver kanske inte alltid åka utomlands för att hitta trevliga julmarknader. 

Fast tar man säg ända hit, så är det ju inte långt till Tallinn heller. Tallinns julmarknad lär ju vara en av de bästa i Europa. 
Man kan alltså besöka ganska många julmarknader på en mycket kort tid om man vill. Ja om man har mera än 20 minuter förstås! Men jag får trösta mig med att jag istället hann med ett Trapfactory besök och en trevlig middag med kollegor. Så allt som allt ett helt ok besök till huvudstaden. 




Kommentarer

Populära inlägg