Villan och en julmarknad till


En skön villadag blev det på söndag och på samma gång passade vi på och besöka en julmarknad i en gammal ladugård inte långt därifrån. Navettavintin joulu i Lohtaja!
En mycket välbesökt årlig marknad ,som bara hade öppna dörrar den här helgen. Kanske lite för välbesökt för min smak. Gillar inte när man blir tvungen att stå en halv timme i kö för att få nått att dricka. 




Men marknaden den var mysig och så är ju hela stället också, speciellt sommartid när den är ett sommarcafé. En liten tomtestig för barnen hade de också gjort. Men som sagt när man både måste trängas och frysa då är det inte längre så roligt eller mysigt det heller. Vi inhandlade en lyckta, eller mamma gjorde, och pepparkakor på pinne åt pojkarna, gick tomtestigen och så var vi så frusna så alla ville bara tillbaka till villan. Eller ja barnen var ju inte frusna, de hade ordentligt på sig, vi vuxna var frusna och barnen ville bara annars därifrån.


Posera med julkossan måste man ju


Sen med lite mera kläder på så trivdes man bättre ute. Vi skrämde förstås svanarna genast när vi "tyst" närmade oss stranden.
Ännu får de "njuta" en tid av öppet vatten. Men några kalla dagar till och så är det nog helt fruset.




Vi testade också isen vid badstranden. Inte mera än 10-40 cm vatten här annars heller så ingen fara med oss. I kanalen hade jag inte låtit dem gå ut på isen. 
Slät och bra is. Man hade gott kunnat åka skridsko om man hade haft såna med sig. Nu blev det åka med skorna istället. Gick bra det också. 

När mörkret föll styrde vi sen hemåt!




Kommentarer

Populära inlägg