söndag 16 april 2017

"The egghunt"


Ja vad skulle påsken vara utan den stora äggjakten!
Fast det i år blev lite mindre jakt och mera letande än vanligt. 
Men påsarna lyckades de nog fylla ändå.
"Platserna, färdiga, GÅ!"

Ivriga äggjagare rusar ut i skogen!
Men det var inte så lätt att hitta ägg i skogen när det kommit flera cm med snö efter att påskharen varit och gömt äggen. Så det som vanligen varit en rusch på några minuter blev till lite längre letande i år. O ingen är helt 100 på att vi ens hittade allt. Troligen inte!"Alltså vad är det ni gör?"
Den här han förstod inget av vad som hände. Förstod inte ens att det var paket o leksaker som han hittade under granen. Stod bara med stora ögon och tittade på alla som rusade runt i skogen. Men väl inne så var det nog jätte roligt med nya bilar. 
Vissa hade mera lycka! Också i år!Andra gav upp efter en liten stund! Kalt var det ju också!
 Det positiva med lite snö var att jag också hann leta ägg. Fanns mycket kvar ännu sen när de andra hade gett upp.
Påskbrasan måste man ju också besöka. Det hör ju till!
Men brasan var lite svår tänd i år pga all nysnö som kommit under dagen. Undrar när vi senast haft så här mycket snö ännu i mitten av april... Ganska svårt att tro att det bara är två veckor kvar tills första maj.
Men korven den smakade lika gott ändå och bekanta hann man träffa. Och brasan den brann nog också till slut!
Vår minsting hon gillar verkligen inte vintern. Några minuter ute och hon skakar som ett asplöv. Men som tur är man liten o kan lindas in i en varm halsduk. 
Fast inte ens det hjälpte nå riktigt mycket den här kvällen. Det var nog bara att föra in henne i värmen igen. Får nog fundera på nå vinterkläder åt henne till nästa vinter.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar