"Vem vill måla påskägg?"


Ett av de absolut roligaste sakerna man gjorde på påsk när man var liten var ju att måla påskägg!
 Godis ätandet var förstås top 1.
Måla påskägg gjorde vi varje år när jag var liten. Jätte roligt och ett absolut måste varje år!
Att jag skulle göra det med mina barn var ju också en självklarhet. Men hittills har jag varje år konstaterat att nån av dem ännu varit för liten. Man söndrar ju äggen mycket lätt, eller nått sånt!

Men i dag gjorde vi slag på sak o målade påskägg. Söndrade förstås det första eftersom jag inte hade den blekaste aning om hur man skulle göra för att blåsa ur äggen. När Romeo konstaterade "du ska ta en nål!" hade jag redan prövat diverse prylar ur kökslådan, från vanlig kniv till den där saken man mäter temperaturen i kött med. Kan berätta att inget av dessa fungerade särskilt bra! Men han hade sett nått pysselprogram om saken o påstod sig veta hur man gör! Men bara så där kan man ju inte tro på sina barn, så jag googlade! Första felet vi tydligen gjort var att äggen var kalla, de skall vara rumstempererade för att man enkelt skall kunna blåsa ur dem. O han hade helt rätt, man skall använda nål! Sen skall man skaka äggen också för att sörjan lättare kommer ut. Hmm... Nå efter fem försöks ägg så gick det sjätte redan helt ok.

Sen målade de typ varsit o så var det redan tråkigt! De  ville blåsa ur äggen och leka med äggsörjan istället!

Nå ja, det gick inte riktigt som på Strömsö, men vi fick ihop en liten hög med målade ägg. Som vi nog sen måste flytta till högre höjder så fort den minsta vaknar. Han skulle nog tycka det var jätte roligt att kasta dem i väggen. 

Så kanske vi tar o målar färdigt kokade ägg nästa år! Eller så kanske vi tar o "glömmer" hela traditionen...


Kommentarer

  1. Vi målade kokta ägg när jag var liten. De gick inte sönder ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror vi får testa på den versionen nästa gång vi också!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg