"Only the sky is the limit!""Only the sky is the limit!"
 Så också när man planerar husbilsresa. Eller nått dit åt åtminstone! 
För oss är det nog inte bara himlen utan också tiden som utgör en begränsning för hur långt man hinner och hur mycket man kan se och uppleva! Vi har ju bara en månad på oss!Vi brukar börja med att bestämma en målpunkt för månaden och sen fylla på både hit åt och dit åt. Sen har några av oss sina måsten för sommaren, ja speciellt Romeo o jag då. Mina är ju vackra gamla städer o lite geologi som vanligt. Medan Romeos för i år var en djurpark och ett museum.
Inte så svårt att genomföra eftersom det finns djurparker i varje större stad i Europa o museer också. Jag kan nog nästan lova att det blir fler än ett museum! För gubben är det alltid samma måste. Vilket är, så mycket strand som möjligt. Sen är det bara att försöka planera o göra alla nöjda! Det blir till slut en ganska detaljerad reseplan, med rutt o göra för varje dag. Men fast vi inte alltid håller oss till den planen, så är det så mycket enklare att ha gjort planeringsarbetet innan man åker än att varje kväll behöva sätta tid på att söka nästa camping eller vad man vill se nästa dag. Man vet ju heller aldrig om man har tillgång till internet varje kväll.
Dock blir det alltid ändringar i planen. Och tur är det! För det är ju lite tjusningen med husbil, det att man inte helt behöver veta vart man är på väg hela tiden, utan kan ta dagen som den kommer. Med fem års erfarenhet vet jag att vi är ganska duktiga på att hålla oss till planen i början av resan o sen blir det mera flum.

Men vi börjar som sagt från en målpunkten och i år var detta Balkan området. Sommaren 2014´s resa gick ju också hit, men vi hann då bara skumma ytan tyckte vi. Så i sommar blir det mera av det goda. 

Har några platser i varje land som är ett måste. Allt annat är plus. Men Balkan verkar ju verkligen vara på tapeten i sommar bland svenska resebloggare så det dyker ju upp nya "must see" platser hela tiden när man läser om alla vackra platser som andra besökt.

Men förtillfället är det dessa som finns på min "must see"-lista!
Har du tips på fler, får man väldigt gärna informera mig om dem.


Bosnien & Hercegovina
Blagaj, Kravice vattenfall, Sarajevo och MostarMontenegro

Kotor muren och fortet Albanien

Butrint natinalpark, the Blue eye och den vackra kusten.Grekland

AtenMakedonien

Stobi, Kuklitsa "the stone town".Polen

KrakowKommentarer

Populära inlägg