torsdag 6 april 2017

Husbils drömmar


Vet ni vad, vårt husbils byte framskrider! Vi hade en på lut, men det blev inte av. Nu har vi en annan, bättre. Så får se hur det går! Jag håller tummarna! 

I helgen bestämde jag mig för att nu var det dax att tömma bilen. O framförallt att jag inte kommer att fylla den här bilen igen! Nu skall den bytas till nått bättre!
Detta med att hitta rätt husbil är inte så lätt. Det är ju inte bara en bil utan det är ju ett mini hem på samma gång. Förutom att bilen måste fungera så måste ju så mycket annat också fungera. 
Vi har en ganska lång check-lista på saker som måste finnas i bilen.

- Alkov modell
- 6 personers bil
- AC i bildelen
- Stort kylskåp
- AC i bodelen
- Högsäng baktill i bilen
- Dusch som kan användas som klädskåp
- Ugn
- Markis
- Bra förvaring
- Cykelställning

o så alla finesser med bilen förstås. 

Den vi har på lut har allt förutom ugn o cykelställning. Just ugn verkar vara svårt att finna i nån bil alls. Förstår inte varför. Vi har ju ugn i vår nuvarande bil o vi använder den jätte mycket. Så enkelt när man stannar snabbt nånstans för lunch att bara slänga in nån micro-pizza eller liknande i ugnen. 
 Oftast har man ju en massa annat också att fixa när man stannar, så att stå o röra i nån kastrull finns det inte tid till o så blir det bara en massa disk av det också. Nej, ugn det är bra! Men kanske man kunde tänka sig att testa hur det skulle fungera med en micro istället. Sen kan man ju köpa en ugn till nästa år om man vill.

Så nu håller vi tummarna för att det blir en tur till Åbo i helgen! Ingen snö tack, eftersom vi saknar vinterdäck! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar