söndag 9 april 2017

RoadTrip o ett nytt andra hem!


Igår blev det roadtrip till Åbo för att byta husbil!
Denna bil hade det mesta nytt som vi behövde, men saknade en hel del av det som vi hade o skulle behöva. Men en perfekt bil är ju omöjligt att hitta, så man får kompromissa o sen fixa till det som behövs.

 

Gammal o ny!
Hoppas att den nya kommer att fungerar lika bra som den gamla gjort o att det blir lika många fina resor med den.
 Gillar att den nya ser så ny ut, fast den förstås inte är ny. Och väntar med förskräckelse på hur den kommer att se ut efter att barnen fått härja fritt en tid...

Här saknas en hel del, men som tur har man en händig gubbe som kan fixa det som behövs.
Hur mycket som egentligen inte alls fungerade förstod vi nog inte helt innan vi släppte in barnen i bilen. Det tog inte många minuter innan vi hade en hel lista på saker som måste fixas för att denna bil skall fungera för oss. Som t.ex. varför placerar man en massa brytare för värmen o annat på väggen till högsängen?! Det var ju det absolut första som Colin var o snurrade på när han kom upp i sängen. 
Eller som att det fanns en 10cm springa mellan sängbotten o väggen i undre sängen. Inget vi märkte men det första som pojkarna såg. Så ja också nått som måste fixas. Man kan ju inte hålla på o fiska upp leksaker därifrån. 
Så såna små saker blev det en hel lista av. Men det blir nog bra, sen när vi är klara!
Vi blev av med en hel del förvaringsutrumme i o med att vi inte längre kommer att ha ett stort stall baktill. Ja det finns ju möjligheten till det här också men då förlorar man den undre sängen. Sängen behöver vi ju så förvaringen krympte rejält. Så nu krävs det en hel del planering för att få varje liten vrå i användning. Tur att ikea har många bra lådor o annan förvaring.
Pojkarna gillar sina sängar!
Och jag gillar skåpet, som var riktigt rymlig. Till motsats till vad husbilar brukar ha. Tror det t.o.m. skall gå att få in alla våra kläder här. Med bra planering!
"Kan vi åka genast?" undrade pojkarna. Så tror den nya bilen fick tummen upp av dem!
Så nu väntar vi på sommaren o på att inte behöva åka runt i Europa i en rullande bastu!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar