lördag 25 februari 2017

Vulkanen mitt i byn


"Var är den? Vulkanen? Var? Jag ser bara en sjö o buskar!"
"Ä hitt en vulkan?"

Ja man kan lugnt säga att det var svårt att övertyga min 6-åring om att detta på riktigt var en vulkankrater som vi stod o tittade ner i. Men det är det ju, nämligen Trou aux Cerfs kratern som ligger ganska mitt på ön i staden Curepipe. Det var inte helt lätt att hitta hit upp heller, ingen skyltning alls, men med hjälp av gps så hittar man ju. 

Vulkanen har varit vilande väldigt länge. Men slocknad är den ju inte. Nån dag kanske den får ett nytt utbrott o då vill man ju inte bo i den här staden. Vill man kan man förutom att titta på den från kanten också traska ner till botten av kratern o titta på sjön. Vi hoppade över den delen. 

Kratern i sig kanske det inte lönar sig att åka o titta, om man inte har vägar förbi som vi hade. Men utsikten omkring är ju otrolig. Nu råkade det var en lite mulen dag så utsikten var inte helt super. 
Vi skulle besöka Tamarin vattenfall, men det visade sig vara för svårt att ta sig ner dit med barnen så bara ungdomarna gick/klättrade ner dit. Vi åkte vidare o tittade på natur som inte kräver en timmes klättring i djungeln. Som den här kratern dit man kan köra ända fram. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar