torsdag 23 februari 2017

Chamarel Seven Coloured EarthDetta blev vår första turistattraktion på ön. Charamels färgade sandhögar är en av de större attraktionerna på ön o förstås ett måste för en geolog. O därmed en ganska självklar första sevärdhet!
Sandkullarna, som breder ut sig på ett ganska litet område, är helt naturligt uppkomna under en hel del geologiska processer. Intressant processer för geologer, kanske inte för alla andra. Men alla andra kan åtminstone beundra de sju vackra färgerna som förekommer bland de små kullarna. Eller de mäktiga sköldpaddorna som finns strax bredvid, eller varför inte en lekfull apa som mina syskon lyckades få syn på uppe bland träden. 

Jag kallade detta en intressant o vacker plats, mina syskon som besökte platsen dagen innan tyckte att "jo, de var nog till grustaget". Men tror nog också att de tyckte det var värt att besöka platsen, fast de kanske inte var så imponerade.

För samma pris, 225Mur/vuxen och 125Mur/barn vilket är ca 7/4€, kunde man också besöka vattenfallet på samma område. Gjorde vi också, men det får bli ett eget inlägg senare. Dessa två var mera intresserade av skogsvandring än av färgade sandhögar!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar