onsdag 22 februari 2017

Flygresa from hell


Ja så var vi åtminstone framme på Mauritius. Nått paradis har jag ännu inte sett av, utan mest sovrummet o toaletten. 


Men vi tar det från början. Dagen innan vi skulle åka fick Romeo magsjukan. Kräktes hela dagen o var på natten när vi startade ännu inte alls i skick. Han var dock jätte tapper hela dagen o klarade sig hur bra som helst trots att han var sjuk. Hade det varit jag som blev sjuk först så hade vi nog inte tagit oss fram alls. 

Bilresan ner till Helsingfors o flyget till Frankfurt gick fint. I Frankfurt skulle vi ha nästan 2 timmar på oss att byta flyg o det skulle enligt personalen gå lätt. Nå pga ett gate byte så blev det att vi halv sprang o hann just i tid. Det att vi blev tvungna att övertyga två poliser vid safty checken om att Kevin verkligen behöver sin migrän medicin gjorde ju inte att vi fick mera tid precis. Men vi fick sen både behålla medicinen o hann på planet. Vi hann knappt sätta oss så kastade Colin upp första gången. O det fortsatte han med under hela flygresan. 12 timmar! Vi använde så gott som upp alla spypåsar i hela flyget. För vet ni vad de har bara 10 extra! Några minuter sov han i babykorgen, som annars är ganska stor på Lufthansas flyg o med fötterna lite krökta så kunde han sova i den. 

Väl framme väntade resten av gruppen o bussen på oss för att ta oss till villan. Vi hade knappt hunnit se hela villan o ens börja med upp packningen innan jag också blev sjuk. O sen steg jag inte upp på 1 ½ dygn för annat än att springa på toaletten. Magsjukan i kombination med tre vakade nätter innan körde nog helt slut på mig. Sen igår blev mina föräldrar också sjuka o gubben. Gubben klarade sig nog betydligt lindrigare undan än vi andra o Kevin fick det tydligen inte alls. 

Så ikväll var alla på fötterna. Inte 100% återställda, men på god väg. Och imorgon blir det att utforska lite av ön som vi kommit till. 11 kommentarer:

 1. Får man ens flyga om man vet om att man har magsjuka? Ni hann säkert smitta ner de flesta andra på flyget. Trevlig start på semestern för dem.

  SvaraRadera
 2. Till anonyms kommentar före ! Vad skulle du själv ha gjort i samma situation om barnet blev sjuk på flyget ! Frågat om kaptenen kan nödlanda eller ? Det är inget man kan göra åt saken utan att bara vänta tills man är framme med flyget !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är ju en sak om någon blir sjuk på flyget, det kan man ju ingenting åt. Men om man reser med ett barn som inte varit symptomfritt minst 48 timmar så vet man ju att det smittar. För en vanlig familj är spysjuka jättejobbigt men för en familj med t.ex. ett diabetesbarn kan det betyda sjukhusvistelse hela semesterresan.

   Radera
  2. Ursäkta fru anonym, ganska fegt att inte våga skriva ut sitt namn om man nu vill ha en åsikt om nånting. Men jag har ju mina aningar om vem fru anonym är...

   Radera
 3. Värsta madrömmen..Jag har för mig att man ingen läkare skriver sjukintyg för magafari dvs stannar man hemma får man inte en cent från försäkringen, stämmer det?
  Njut av resten av resan nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också mycket svårt att tro att en försäkring hade gett nånting, när barnet redan slutat spy före vi åkte. O vi åker ju ingen paketresa utan allt är bokat skillt. Vi skall definitivt njuta av resten av resan!

   Radera
 4. Jobbig start på resan! Precis som Josefin konstaterade så finns det inget att göra, ingen väljer att bli sjuk utan man får ta det som det kommer. Smittor finns överallt, vill man undvika dem ska man låsa in sig. Hoppas ni får en underbar vistelse. Njut!
  åt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, precis så är det ju! O vi skall så njuta!

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Smittor finns överallt. Herrigud har man en resa som man väntat på och betalat för kan man ju inte stanna hemmaför kräksjukan... Nej nu ska ni njuta av er resa! / Jecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, gillar vettiga människor! :) O njuta det gör vi verkligen!

   Radera