TBT - Venedig


Venedig, den underbara och romantiska staden i Nordöstra Italien, hit kommer du för en romantisk weekend, eller som vi bara över dagen!


Veckans Throwback Thursday är underbara Venedig. Underbar, vacker, historisk o intressent, men romantisk skriver jag inte under. Väl värt ett besök o för att hinna med allt borde man nog stanna längre än vi gjorde. Vi var bara här en dag. Så vi skummade genom det viktigaste, gondoltur o Dodge palatset, matade duvorna (fast man inte får), blev träffade av en kakkande duva, såg de viktigaste sevärdheterna o förstås Disney Store! De säger ju att detta är en jätte dyr stad, men vi klarade oss jätte billigt undan. Vet du hur man gör då!? Jo man köper mat ur ett gatukök (jätte god pizza) o handlar sin dricka i en affär (gubbarna fick sin öl) o har picknick bredvid en vacker kanal! Inget fel med det o billigt blev det! Disney Store var nog inte dyrare här än nån annanstans heller!Gondolturen var ju inte direkt billig, 90€ om jag inte minns helt fel! Men inte kan man ju lämna Venedig utan att ha åkt en tur längs kanalerna. Intressant o framförallt trångt var det! Luktade kanske lite också, dessa berömda kanaler. Men husen o alla detaljerna var jätte vackra! O sånt gillar ju jag! Först var turen lite gungig o jag började redan undra om man borde ha flytväst på barnen. Borde man ju egentligen ha haft, men ingen har ju sånn med, fast man förstås borde ha tänkt så långt. Barnvagnen fick man lämna på kajen, så ett lås kan vara bra att ha med. Har vi alltid med, för det händer ofta att man villl in nånstans dit det inte går att ta vagnen med. 
Campingarna ligger som sagt på en halvö en bit bort från Venedig. För att ta sig till staden från vår camping, Ca Savio, så behövde man gå nån km, ta buss till hamnen o sen en båttur på mindre än 1 h, exakt tid kommer jag inte ihåg. På campingen sålde dom biljetter för alla färdmedel så man behövde bara ta sig till de olika hållplatserna. Ganska enkelt! Om båtarna går så att säga. Första dagen vi var här var det strejk o inga båtar rörde sig den dagen. Vi som hade tänkt oss en dag på de andra öarna också fick glömma den idén o spendera dagen vid poolen o stranden istället. 

Så ännu finns det en hel del att se om man nån dag åker tillbaka!


Kommentarer

  1. åh, älskar sådana små blomfyllda balkonger <3 Byggnaderna och kanalerna ser också så vackra ut!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg