torsdag 27 oktober 2016

TBT- Sirmione


Vackra Sirmione vid syd spetsen av Gardasjön!
Ännu en av Italiens otaliga vackra städer som är så värt att besöka!
Detta är min ThrowBack Thursday denna vecka!Sirmione ligger ute på spetsen av en liten landtunga som sträcker sig ut i Gardasjön. Staden är en av de mest populära turistplatserna runt Gardasjön. Så vill man vara ensam skall man nog satsa på nån annan månad än juli-augusti. Vi var där i början av juni 2013. Stannade bara några timmar innan vi åkte vidare mot Venedig. Nog var där folk då också, men inte för mycket.

Hit kom vi utan att göra en massa forskning före om vad man borde se o göra. Vi gick bara o tittade! Utan nå förväntningar alls alltså! Har märkt att för mycket googlande innan tar bort lite av det roliga i det. Har man redan sett tusen bilder på nätet så känns det lite som "det där har vi redan sett"! "Been there, done that" liksom, innan man ens kommit dit! Guldkornen blir oftast såna ställen som man bara hittar i misstag!

Å andra sidan så kan man då missa en del. Här fanns tydligen nån grotta nånstans också, Grotto de Catullo. Borde vi ju absolut ha besökt. Om inte annat så för utsikten. Så får nog ta o stoppa här fler gånger!

Men vad vi såg var små härliga gränder med mänger av små cafén där man kunde stanna o äta en glass. Förstås glass, man är ju i Italien! Vackra gamla byggnader, sjön strax intill, ja detta är en fin stad! Scaliger Castle besökte vi, detta är den första byggnaden man stöter på i gamla staden. Vacker, historisk plats! Mycket att se o uppleva för barnen! Jättefin utsikt över staden får man också härifrån. Så missa inte slottet om ni besöker staden! Kommer inte ihåg vad besöksavgiften var, men inga stora summor i allafall (för då hade jag nog kommit ihåg det).
Kommer man med husbil så fanns det bra parkering strax bredvid sjön bara en liten bit från porten till gamla staden. Eller en ställplats kan man nog kalla det, för man kunde stanna en längre tid. Man såg också flera som hade stolar o bord på utsidan o som såg uta att ha stannat en tid redan. Men nån el, vatten o tömning fanns ju inte. Svanar hade man som granne också. De var nog vana vid att turisterna matar dem!

2 kommentarer: