fredag 16 september 2016

"Tiden går o vi följer med"


Tiden den har varit på tapeten en bra tid nu o verkar vara en mycket svår sak!
För vissa är tre veckor tre veckor o för vissa blir den fyra!


Vi har suttit otaliga kvällar gubben o jag o funderat på hur det kan vara så. Att våra tre veckor eller fyra veckor blir fem veckor eller mera i andras ögon. För fyra veckor är väl fyra veckor oberoende om man sitter hemma på gräsmattan eller åker ner till Medelhavet? Är den inte?
Inte bara från ett håll har vi under de senaste veckorna fått höra "hur kan de ha så mycket semester att ta ut?" Men inte har vi mera semester än vad andra har heller! Jag har 30 dagar + 13 dagar om man byter semesterpengen o gubben har 4 veckor + 1 vecka!

Men nu råkar det ju säg så att vi fick ett barn förra året o har möjlighet, som alla andra med barn också har, att ta ut både mamma- o pappaledigt o vårdledigt (o till alla pappor som inte vet: ni har helt rätt att ta ut vårdledigt ni också istället för mamman o det kan man göra fram till att barnet är 3 år) o man kan dela upp denna ledighet (helt enligt Kelas regler) o ta den när man vill/behöver. Dessa ledigheter kommer på nytt med varje barn man får! Verkar råda viss oklarhet bland papporna i Kronoby området om dessa saker! 

Varför våra semestrar verkar så långa fick vi ett svar på också, "men ni åker ju så långt varje sommar, ni måste ju ha låååånga semestrar!" Men på riktigt, tiden är den samma oberoende var man är! Vi väljer att inte stanna hemma o klippa gräset hela sommaren. Vi sätter oss i bilen så snabbt som den sista arbetsdagen slutar o sätter kurs mot flygfälttet eller hamnen. Hem kommer vi ibland bara några timmar innan första arbetsdagen börjar. Däremellan hinner vi med mycket! Men tiden den är den samma som om vi hade stannat hemma o fixat på gården! Tiden blir inte längre av att du upplever mycket! Vi har valt att göra så här o andra får enligt mig göra precis som de vill! Men varför är andras sätt den ända rätta?

Nu verkar det vara så att många har åsikter om vårt semestrande. Varför de bryr sig kan man ju fråga sig!? Eller varför man vill lägga ner av sin dyrbara tid på att prata om oss?! Tro mig, jag pratar inte om er! Gubben han stör sig på att folk pratar. Jag har för länge sen slutat bry mig om sånt! Så länge som de pratar så är jag inte som alla andra åtminstone, brukar jag tänka! Jag lever mitt liv som jag vill, inte som alla andra väntar sig att man skall leva!


"Var o ein me sett!"Detta är en text, inte verkligheten helt o hållet. Denna är inte menad som en del av nått gräl o skall inte användas i detta syfte! Många personliga saker o åsikter finns inte med här o kommer aldrig att komma upp här heller. Texten är inte menad som nått personligt mot nån!

6 kommentarer:

 1. Det är väldigt tråkigt att ni råkar ut för sånt här. Intressant ändå att det kan väcka så mycket reaktioner... folk har verkligen för lite att göra. De borde kanske resa lite mer! 😉

  SvaraRadera
 2. Håller med Linda, verkligen intressant att era egna personliga val kan vara så provocerande. Oj de här små byarna, både härligt och ibland jobbigt att bo på mindre ställen. Men det är ju de som bryter mönster som får tyvärr får ta emot skit (ursäkta uttrycket). Jag hejar på er, gör ni vad ni vet är bäst för familjen. Ni skapar underbara minnen tillsammans! Tid med familjen är det mest värdefulla som finns <3

  Åsat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja familjen o livet går före allt annat o kommer så alltid att göra!

   Radera
 3. Det där med att göra några mer aktiva val för sin familj kan verkligen provocera tydligen, liknande erfarenhet har vi (skrev också ett litet förtydligande på vår blogg) av konstig missunnsamhet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tyvärr kan man aldrig göra alla nöjda! O egentligen så har man ju inte nån skylldighet till det heller!

   Radera