tisdag 20 september 2016

GirlsWeekend


Har du varit till St. Petersburg?
Inte jag heller, men har länge velat... tyvärr har det aldrig blivit av!
Men nu är det bokat, en GirlsWeekend med syrrorna o morsan!
Så förutom att jag får se en plats jag länge velat uppleva så blir det en barnfri helg också!
Inte ofta som jag väntar så här i sista minuten med att boka nån resa. Är inte den spontana typen när det gäller resor. Oftast har vi allt fixat o spikat redan månader på förhand. Ja ibland år! Men nu bokade vi idag en resa som kommer att ske om 2 ½ veckor. Det är jätte i sista minuten tycker jag! Visst hade vi redan tidigare bestämt vilket veckoslut det skulle bli, men vem som kommer med var in i det sista oklart. Ja ännu finns det plats för en att ångra sig o komma med!?

Blir en "en dag i St. Petersburg" kryssning. Två nätter på båten o en hel dag i staden. Absolut enklaste sättet när man då inte behöver nått visum. Annars hade man ju kunnat ta tåg eller buss från Helsingfors också, men då hade man behövt både hotell o visum. Så skulle ha blivit lite onödigt mycket fixande o så har vi inte så många dagar till resan heller. Ett lite längre veckoslut, inte längre. 

Förutom resan så valde vi att boka en färdig rundtur o ett besök till Eremitagen också. Man kan ju inte besöka St. Petersburg utan att besöka ett av världens främsta konstmuseer! Fast jag har hört att man skulle behöva dagar för att hinna se allt där. Vi har tyvärr bara några timmar. Detta program betyder dock att nå mycket egen tid blir det inte i staden, men kanske vi hinner se det viktigaste åtminstone istället för att själva irra omkring nånstans. Inte vet jag, kanske hade man hunnit se allt på egenhand också, men vi tyckte att det var enklare så här när man har så lite tid!

Blir nog bra!


4 kommentarer:

 1. Vinterpalatset och Blodsjyrkan är absoluta höjdpunkterna. Och det fungerar utmärkt med några timmar i Vinterpalatset.

  http://www.ladiesabroad.se/tag/st-petersburg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, tror dessa ingår i rundturen! :)

   Radera
 2. Åh vad kul! Ser fram emot att läsa om! St Petersburg står på vår "bucketlist" :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det skall verkligen bli roligt! :)

   Radera