Nu har hon setts igen!


Vem då?
Jo, Nessie! Nu har man fångat henne på bild igen!
Vi gjorde också ett försök att upptäcka henne för ett år sen!

Loch Ness odjuret, Nessie, finns det många myter om. Hon sägs leva här i Loch Ness-sjön uppe i norra Skottland. Många personer anser sig ha sett henne, ända sen början av 1900-talet o fram till idag. Men ingen har lyckats komma med tillräckligt övertygande bevis på att Nessie verkligen existerar. Om vad Nessie är finns det flera teorier om, men den mest populära är att det är en svanödla (plesiosaurus), alltså en reptil från dinosauriernas tid. De flesta bilder man tagit på henne har sen visat sig vara lureri eller t.ex. en flytande stock. 


Den mest berömda bilden på henne. Bild lånad från Iltasanomat

Under vår caravantrip till England förra året så besökte vi även sjön Loch Ness. Vi gjorde vårt bästa, men nått sjöodjur lyckades vi inte se! Men spännande var det att stå o spana ut över sjön!

Nån Nessie såg vi till pojkarnas besvikelse inte men däremot de fina ruinerna av Urquhart slott. Området har en 1000-årig historia o är väl värt ett stop. Vädret var denna gång inte på vår sida, men vackert var det i allafall. 
Vill man veta allt om alla myter o idér om henne så skall man besöka The Loch Ness center i Drumnadrochit nära Inverness. En mycket intressant utställning som till stora delar handlade om Nessie! Giftshoppen var så klart fylld av Nessie saker! Men stället var inte fullt av turister fast det var mitt i sommaren.
Kommentarer

Populära inlägg