10 års dagen närmar sig


Sen 11. september 2006 har vi varit stolta ägare av Fallbacka gård!
Huset med många namn o många berättelser!

I desperat behov av mycket kärlek var huset då för 10 år sedan. Ingen hade aktivt bott där på över10 år. Sommargäster i form av ägarfamiljerna o hyresgäster hade kommit o gått under åren. Vi har fått höra otaliga berättelser om Fallback Oskar o Gideon. Bröderna som åkte till Amerika i två omgångar o kom hem med byggmaterial till huset. Dörrar, lister, dekorationer, ja en massa med Made in Amerika finns fortsättningsvis kvar i huset. Bröderna som byggde varsin våning av vårt vackra hus!

Visade ju bilder från hur huset såg ut när vi köpte det, link här om nån missat. Efter det började vi riva, lämnade nog bara stockväggarna (ja de byttes också delvist) kvar när vi var klar. Vi byggde egentligen ett nytt hus in i det gamla! Men med samma rymsdelning o med allt det gamla som enkelt gick att spara. Huset är ju skyddat från utsidan så den delen kunde man inte röra på o det ville vi ju inte heller. Men tillstånd behövdes för allt som ändrade på huset utseende, t.ex. nya fönster, balkongen/terrassen mm. Så nytt in i det gamla!

Tre år, med alla timmar vi bara hade över gick det åt. I samma veva blev det bröllop o första barnet också så det kunde nog gå en månad ibland så att vi bara besökte huset. Då fick man höra rykten på byn om att vi gett upp, att huset aldrig blir klart. Som om det skulle ha varit en möjlighet, att ge upp alltså. Nä, huset blev klart. Eller klart o klart, ett hus blir nog aldrig klart!

Här kommer en drös med bilder som bevis på att vi faktiskt gjorde nått under de tre åren det tog! 


Inte så ofta vi grillar i sovrummet nå mera!

Oktober 2009, då flyttade vi in! Också då var huset fullt av duktigt talkohjälp!
Fast de nog på dessa bilder ser ut att göra annat än hjälpa till! :)Kommentarer

  1. Ojojoj vad mycket jobb!!! Men ja, vi känner ju igen det där... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man borde sätta sig ner o blädra bland dessa bilder varje gång man ens får en tanke om att börja med nått nytt gammalt hus... sånt sker ibland, men som tur har vi kommit på bättre tankar varje gång. 3 års all fritid är ganska länge!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg