Höstlovsplaner


Höstlovet närmar sig, vad skall man hitta på med barnen?!
För nått måste man göra, eller måste man?

Här har barnen som tur bara två dagar långt höstlov så man har inte så många dagar att fylla med aktiviteter. Eftersom jag bara har en dag att ta ledigt o vi har en längre resa att vänta på så blir det inget "extra" detta höstlov. Kanske bio om det går nån bra film eller om det är bra väder så villan. Förra året besökte vi Duudsonit-aktivitypark. Men gillar inte nöjesparker o sånt på olika "lov", där är för mycket folk! Mycket bättre att besöka såna nån vanlig helg. Så troligen blir vi mest hemma o njuter av att vara lediga! För inget fel på det heller!

Men om jag hade haft en massa ledigt att ta ut o en massa extra pengar också för den delen (nu sparar vi allt till vår månad på Mauritius) så hade vi...

Åkt på ett längre veckoslut till.... 


Lissabon

Den staden är jag sugen på att besöka! Tittade lite på skoj på både flygen o nån trevlig loftlägenhet just under höstlovet. Men konstaterade ganska snabbt att de dagar vi kunde åka så var förbindelserna usliga, skulle ha tagit jätte länge att komma fram. O när man är en familj på fem så blir det ju inte billigt fast en person hade åkt förmånligt. Så får fortsätta drömma om Lissabon!

Bild Vagabond.se

"Det finns mycket att hitta på i Lissabon. Börja gärna med att ta spårvagn nummer 28 upp till den gamla fästningen Castelo de Sao Jorge där du har fin utsikt. I den närbelägna medeltida stadsdelen Alfama kan du vandra i de trånga gränderna. I kontrast till den gamla arkitekturen kan den intresserade besöka området där världsutställningen höll till 1998. Området vid floden går under namnet Parque das Nações och här finns förutom cool arkitektur också shopping och nöjen. Passa också på att besöka stadsdelen Belém som är Portugals historiska centrum, med bland annat Torre de Belém och det världsarvsmärkta klostret Mosteiro dos Jerónimos." Text reseguiden.se

Allt det o lite till vill jag göra!

eller till...

Paris o Disneyland

Ja vilket barn hade inte gillat Disneyland! O jag skulle gärna se Eifeltornet och Louvren, Notre Dame o Champs-Elysees o ja allt! 
Nån dag blir det av! Så länge får dessa höra till min bucketlista! 


För den som är sugen på att åka bara lite längre i höst kan jag rekommendera Edinburgh, Dubrovnik, SplitSienaVenedig o ja man kunde fortsätta en bra stund! Men dessa är verkligen trevliga städer! Speciellt Edinburgh, gillade det att man genast hittade en massa man kunde göra helt gratis! De flesta städer är ju värt att besöka åtminstone en gång. 


Kommentarer

  1. Lissabon är en väldigt trevlig huvudstad. Inte sådär stor som många andra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker också att det låter som en perfekt veckoslutsresa!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg