Vågar man?

Vågar man ge sig ut i Europa för tillfället? 
Efter alla attacker som redan skett o alla hot om nya...


Tidningarna varnar om nya attacker mot Europeiska solsemesterorter i sommar. Många gränser är så gott som stängda o man kan vänta sig långa köer för att komma fram. Inte lockar det riktigt att ge sig ut o köra! Många nätter har vi ju kört genom flera länder för att snabbt komma vidare medan barnen sovit. Man hade nog inte kommit långt på en natt om man blivit tvungen att stå länge vid varje gräns. 

Vi hade tillräckligt med problem redan förra sommaren när vi höll på o bli kvar i England pga att båtarna slutat gå o tågtunnel delvist var avstängd pga att invandrare skulle in i England. Då blev vi varnade om att inte alls stanna i Calais eftersom folk försöker ta sig in i husbilar. Något sånt märkte vi nog inte av o vi sov ändå i hamnen på dit resan. 
Har inte riktigt koll på hur "stängda" gränserna egentligen är för tillfället. Har bara hört att man nuförtiden måste uppvisa passen på många ställen. Ingen annanstans inom EU än mellan Frankrike o England har vi nånsin varit tvungna att visa passen eller ens stanna för den delen. Det fanns ju egentligen inga gränskontroller. Övergivna hus o en skyllt som upplyste om att du nu kommit in i nästa land. Var man inte uppmärksam så kunde man missa hela gränsen. Inte var det nå långa köer på Balkan sommaren 2014 heller. Längst vi stått i kö är nog lite över en timme. I nått fall i öst Europa så har tullgubbarna velat titta in i bilen. Men då också bara öppnat dörren o konstaterat att alla som skulle också var där. 


Kö in till Montenegro sommaren 2014. 

Har fått flera frågor om vi skall våga oss ut i sommar också. O det hade vi nog troligen gjort om vi haft en sån resa planerad. Men nu har vi ju tänkt oss Norge i sommar, så missar ju nog alla solsemesterorter o de flesta gränsövergångar också. Att vi valt Norge har inget att göra med alla oroligheter, utan helt enkelt för att vi behöver spara både pengar o semesterdagar till en längre resa i vinter.

Men tror nog att det lönar sig att vara lite försiktig, men det gör det ju alltid. Man behöver ju inte göra sånt som är farligt eller dumt. 


Men på ett sätt så känns det nog också ganska skönt att veta att man "bara" skall åka till Norge i sommar. Kommentarer

  1. Inte ska vi sluta resa inte, tycker jag, även om man kanske ska ha koll på nyheter osv. Jag tänker också att husbil är rätt bra, då slipper man ju stora flygplatser och reser ofta på mindre orter osv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man kommer långt med att hålla reda på vad som sker i världen! Man behöver ju inte åka just dit där den kan vara farligt.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg